WTF? Mohamed Salah had enkele jaren geleden zomaar even voor Lierse SK kunnen voetballen

Mohamed Salah streek vorige zomer voor zo'n 40 miljoen euro neer op Anfield en zorgde sindsdien voor indrukwekkende cijfers. De Egyptische aanvaller was dit seizoen al goed voor 38 goals bij Liverpool en kan binnenkort speler van het jaar worden in de Premier League.

Opvallend: volgens het makelaarsbureau Spocs had Salah enkele jaren geleden zomaar in België kunnen voetballen. "Toen we Salah naar Europa wilden brengen, was er interesse van verschillende Belgische clubs", klinkt het. Spocs heeft ook enkele spelers bij Anderlecht, maar daar willen ze niet prijsgeven over welke ploegen het gaat. "Goed geprobeerd, maar we gaan geen namen prijsgeven. Dat je gehoord hebt dat Lierse één van die Belgische clubs was? Als je dat hoorde, zal het wel kloppen, zeker?

Maged Samy, de voormalige Egyptische eigenaar van Lierse, kan de geruchten alleen maar bevestigen. “Hij werd ons aangeboden, maar ik durfde niet toe te happen toen hij beschikbaar was. Zijn looneisen zijn nooit concreet besproken geweest, maar die zouden toch te hoog geweest zijn voor ons”, aldus Samy. Salah koos in 2012 uiteindelijk voor FC Basel.