Wie is Philippe Vande Walle, voormalig keeper van Rode Duivels én analist voor Sporza op WK in Qatar?

Naar tweejaarlijkse traditie wordt een groot voetbaltoernooi volledig omkaderd door de openbare omroep. De mannen van Villa Sporza werken zich uit de naad om alles vlekkeloos te laten verlopen en in beeld te brengen. Dat met commentatoren én analisten van de bovenste plank. Dagelijks passeren er nieuwe namen. Wie ook al in de studio zat, was Philippe Vande Walle. Voor de wat oudere voetbalfans een bekende naam, voor de jeugd wat minder. Leer de man hier wat beter kennen.

Philippe Vande Walle Club Brugge

Voor de fans van Club Brugge zal Vande Walle zeker geen onbekende zijn. In 1980 maakte Vande Walle de oversteek van Charleroi naar blauw-zwart, waar hij jarenlang de doublure was van legende Birger Jensen. Vande Walle speelde uiteindelijk tien jaar in loondienst van Club: hij verzamelde er 147 wedstrijden. Later speelde hij nog voor Germinal Ekeren, Lierse en Eendracht Aalst. Vande Walle verdedigde ook acht keer het doel van de Rode Duivels. Op het WK 1998 stond hij zelfs tussen de lijnen bij het 1-1 gelijkspel tegen Zuid-Korea.

Philippe Vande Walle analist

Philippe Vandewalle bleef ook na zijn actieve carrière in de voetbalwereld hangen. Hij werd al snel keeperstrainer en nadien zelfs even T1 bij Charleroi, maar dat liedje duurde niet echt lang. Daarna keerde hij terug op z'n stappen en was hij nog een poos keeperstrainer bij onder andere KV Kortrijk en de Rode Duivels. De volgende fase? Analist! Philippe Vande Walle is vaak te zien op RTL, tijdens Champions League-avondjes. Dat is Sporza niet ontgaan, zij nodigden hem al uit als analist in Villa Sporza, tijdens het WK in Qatar.

Ook bij Club Brugge was Philippe Vande Walle keeperstrainer:

Laat je mening horen, voor België-Marokko:

Ook interessant