Wie is Nicky Evrard, doelvrouw van de Red Flames en analist bij Villa Sporza op het WK in Qatar?

Het zijn heel erg drukke tijden voor de mensen van de openbare omroep. De Wereldbeker in Qatar zorgt er ongetwijfeld voor dat er behoorlijk wat overuren worden gedraaid. Maar goed, een WK komt maar één keer om de vier jaar voor én moet goed omkaderd worden. Villa Sporza, waar tal van topanalisten voorbij komen, is telkens een genot om naar te kijken. Eén van die analisten, is Nicky Evrard. Leer haar hier wat beter kennen.

Nicky Evrard doelvrouw Red Flames

De meeste Belgische voetballiefhebbers zullen Nicky Evrard uiteraard kennen door haar kunstjes met de Red Flames. Evrard is daar namelijk doelvrouw van de nationale Belgische voetbalvrouwen. Evrard is momenteel nog maar 27 jaar, maar toch is het al negen jaar geleden dat ze haar debuut maakte. Op 2 juni 2013 kreeg ze tegen Oekraïne een eerste plek in de basis. Op het EK was ze één van de grote helden door meerdere penalty's te stoppen en zo de kwartfinale te bereiken. Evrard speelde in haar carrière onder andere al voor de KAA Gent Ladies en FC Twente, maar is tegenwoordig het sluitstuk van Oud-Heverlee Leuven.

Nicky Evrard analist Villa Sporza

Wie deze Wereldbeker al vaak live heeft gekeken, zag Nicky Evrard ongetwijfeld al passeren op het televisiescherm. Ze was afgelopen week namelijk al te gast in Villa Sporza, waar ze samen met Brecht Dejaegere de gespeelde wedstrijden van die dag mocht analyseren. We zijn nu al benieuwd of we Evrard de komende dagen nog zullen mogen aanschouwen.

Nicky Evrard in actie op het EK met de Red Flames:

Ook interessant