In 2013 speelde Zulte Waregem bijna kampioen op Anderlecht, dit waren de elftallen van toen

Union was dit seizoen als 'kleine' ploeg dicht bij het winnen van de titel. Maar in 2013 was Zulte Waregem er ook zeer dichtbij. Essevee moest op de laatste speeldag van de play-offs op bezoek bij leider Anderlecht, het verschil tussen beide ploegen was slechts twee punten. Bij winst zou Zulte Waregem zich tot kampioen van België kronen. En Zulte Waregem opende ook de score in minuut 57 via Jens Naessens. Het sprookje leek uit te komen, maar helaas voor hen scoorde Lucas Bigla slechts twee minuten later met een afgeweken vrije trap. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel en Anderlecht pakte zo de titel. Wij bij Voetbalflitsen hebben beide basisploegen van toen nog eens opgezocht.

Basiself van Anderlecht en Zulte Waregem 1-1 2013

Deze spelers stonden toen in de basis voor Anderlecht: Proto, Gillet, Kouyaté, Nuytinck, Safari, Biglia, Kljestan, Praet, Mbokani, Suárez en Jovanovic. Bij Zulte Waregem stonden deze spelers in de basis: Bossut, De Fauw, Colpaert, D'Haene, Verboom, Delaplace, Malanda, Hazard, Conté, Naessens en Leye. Memorabele elftallen!

Anderlecht-Zulte Waregem 1-1 2013