Bizar verhaal: John van den Brom gaat contract tekenen bij derde club in half jaar tijd

6 november 2020, de dag dat John van den Brom aangesteld werd als coach bij KRC Genk. De Nederlander kende een hobbelig parcours bij de Limburgers, maar uiteindelijk pakte hij de Beker van België na een 2-1 overwinning tegen Standard. Nadien volgde nog een fenomenale reeks in de play-off 1. Daardoor werd KRC Genk, met gelijk aantal punten, vice-kampioen net achter Club Brugge. Genk heeft trouwens met Maarten Vandevoordt een Golden Boy-kandidaat in haar rangen.

John Van den Brom Saudi-Arabië

Het seizoen 2021/2022 begon van den Brom vol goede moed, maar die euforie was van korte duur. Al snel ging het opnieuw minder met KRC Genk en de ex-coach van RSC Anderlecht werd begin december aan de deur gezet. Bijna vier maanden moest John van den Brom thuiszitten, maar toen vond hij een nieuwe job bij Al-Taawon, dat is een club in de Saudi Premier League. 

Lech Poznan

Dat avontuur in het Midden-Oosten was echter van korte duur. Na amper 37 dagen werd hij er al aan de deur gezet, echter zonder goede reden. Lang bleef de ex-Genk- en Anderlecht-trainer niet bij de pakken zitten. Volgens NOS zou hij nu een contract tekenen bij de Poolse kampioen Lech Poznan. Zij treden aan in de voorrondes van de Champions League en treffen eerst Qarabag. Zijn derde club in een half jaar tijd en wie weet speelt hij straks tegen een Belgische ploeg in Europa. Veel succes, John! 

john van den brom lech poznan