Vice-kampioen en bekerwinnaar ... Ivan Leko strikt met zijn club een ex-Rode Duivel

Vadis Odjidja zag onlangs zijn contract bij KAA Gent niet verlengd worden. De ex-Rode Duivel moest daarom op zoek naar een nieuwe club. Deze lijkt hij nu met Hajduk Split gevonden te hebben. Best een opvallende keuze, al valt dat te verklaren gezien Ivan Leko er coach is. Odjidja tekent er een contract van twee seizoenen. Opvallend: ook Jordan Lukaku, die andere ex-Rode Duivel, zit momenteel zonder club.

Vadis Odjidja Hajduk Split

Vaids Odjidja streek in de zomer van 2018 neer bij KAA Gent. De Belgische kapitein voetbalde er uiteindelijk vijf seizoenen en won er één keer de Beker van België. Helaas kampte hij met heel wat blessureleed, één van de redenen waarom Gent het contract van de 34-jarige middenvelder niet verlengde. Hajduk Split wil Odjidja nu transfervrij oppikken. De Kroatische club werd afgelopen seizoen vice-kampioen en won ook de beker. Komend seizoen treden ze aan in de voorrondes van de Conference League. Coach is er Ivan Leko, ex-trainer van STVV, Club Brugge en Antwerp. In België werd hij kampioen met blauw-zwart en won hij ook de Croky Cup met de Great Old. Opvallend: ook Ivan Perisic zou een transfer kunnen maken naar Hajduk Split. Zou een sterk team worden!

De fans van Hajduk Split staan er alvast voor gekend zeer fanatiek te zijn. Voor Odjidja wordt het trouwens niet zijn eerste buitenlandse avontuur. Eerder speelde hij al voor Norwich, Rotherham, Legia Warschau en Olympiakos.