Amper 28 jaar: 8-voudige Rode Duivel zit al 6 maanden zonder club ... terugkeer naar de JPL?

Jordan Lukaku verzamelde ooit acht caps voor de Rode Duivels. Hij begon dan ook als een speer aan zijn carrière. Doorbreken bij Anderlecht lukte niet, maar wel bij revelatie KV Oostende. In de zomer van 2016 versierde de jongere broer van Romelu Lukaku een knappe transfer naar Lazio Roma. De Romeinen legden maar liefst vier miljoen euro op tafel en de linksachter zou er 85 matchen spelen.

Jordan Lukaku zonder club

Toch kon hij zich bij Lazio Roma niet echt doorzetten. In het seizoen 2020-2021 werd hij uitgeleend aan Royal Antwerp FC, maar daarna ging het helemaal bergaf met zijn carrière. Jordan Lukaku werd uitgeleend aan LR Vicenza, dat op haar beurt degradeerde naar de Italiaanse derde klasse. De Spaanse tweedeklasser Ponferradina nam hem vorige zomer gratis over, maar zijn contract werd er op 1 februari 2023 al beëindigd. Of met andere woorden: Jordan Lukaku zit al zo'n zes maanden zonder club. Best straf als je weet dat de man nog maar 28 jaar oud is en ooit gekend stond als een groot talent. Ook Radja Nainggolan, een andere ex-Rode Duivel, zit momenteel zonder club.

Jordan Lukaku blessureleed Ponferradina

De reden waarom hij zo snel de laan werd uitgestuurd bij Ponferradina? Lukaku kampte er met kwaaltjes en zou er slechts acht keer in actie komen. De Belgische linksachter kampt al jaren met blessureleed en heeft nu een marktwaarde van slechts 400.000 euro. Benieuwd welke club hem nu transfervrij kan oppikken. Zit er een terugkeer naar de Jupiler Pro League in?

Twee jaar geleden leende Lazio Jordan Lukaku nog uit aan Royal Antwerp FC. Zijn ambitie was toen het EK in 2020 te halen met de Rode Duivels, maar dat lukte niet. Tegenwoordig moet de man misschien wel vrezen voor het einde van zijn carrière.

Ook interessant