Straf! Union pakt dit 21 jaar oude record af van Club Brugge, dit waren de vorige recordhouders

Dat Union Saint-Gilloise aan een uitzonderlijk seizoen bezig is, was al langer duidelijk. Het speelt voor het eerst in 48 jaar teug in de hoogste afdeling en maakt meteen kans op de titel. Dit heeft het mede te danken aan een uitstekende uitreputatie. Na de overwinning tegen Standard op speeldag 33 behaalde het 44 punten buitenshuis. Hiermee verbreekt het het 21 jaar oude record van Club Brugge.

Beste uitploeg in de JPL

In het seizoen 2000-2001 pakte Club 42 punten op verplaatsing. Dit record hield 21 jaar stand tot Union het vorig weekend verbrak. De Brusselse club is met 44 punten op 51 de sterkste uitploeg ooit in de reguliere competitie sinds de invoering van het driepuntensysteem in 1996. 

Vorige recordhouders laatste 21 jaar

Als we een lijstje opstellen van de ploegen die de laatste twee decennia het best presteerden buitenshuis, dan wordt alles veel duidelijker. Wel moet erbij vermeld worden dat we in de Jupiler Pro League de laatste twee jaar met achttien ploegen speelden in plaats van zestien. In onderstaande lijstjes staat naast seizoen 2020-2021 en 2021-2022 daardoor een sterretje. Ook is het belangrijk om te vermelden dat dit lijstje enkel bestaat uit de beste presterende uitploeg per (regulier) seizoen. Het kan dus heel goed zijn dat deze ploegen dat jaar geen kampioen werden, maar gewoon de beste uitploeg waren.

beste uitploegen laatste 20 jaar 1 union club

beste uitploegen laatste 20 jaar 2 standard anderlecht