Stunt? 3 ex-RSCA-spelers gaan vol voor de overwinning tegen Anderlecht met La Louvière

Ken jij Gilles Denayer, Mohamed Soumaré en Nelson Azevedo? Deze 3 spelers speelden ooit bij Anderlecht, maar zijn nu afgezakt naar RAAL La Louvière, een ploeg in 2de nationale. Woensdagavond om 20u45 spelen ze in eigen stadion tegen RSC Anderlecht. In de 5de ronde schakelden ze Dikkelvenne uit met een 4-2 overwinning.

RAAL La Louvière

RAAL La Louvière speelt in 2de nationale, wat eigenlijk de vierde klasse is in België. Ze wonnen 8 van de 9 competitiewedstrijden en zo staan ze helemaal alleen op kop met 4 punten voor de tweede plaats namelijk RRC Hamoir. De topschutter van RAAL La Louvière is Benjamin Romenys met 6 doelpunten. Hij speelde tot zijn 21 jaar bij de jeugd van Charleroi. Ook Corentin Fiore speelt bij La Louvière. Hij speelde 38 wedstrijden in de Jupiler Pro League waaronder 33 bij Standard. 

Ex-RSCA-spelers

Gilles Denayer speelde tot en met de zomer van 2018 bij de jeugd van RSC Anderlecht. Hij kreeg een profcontract voor paars-wit, maar mocht nooit spelen voor de eerste ploeg. Mohamed Soumaré speelde tot en met de zomer van 2014 bij de jeugd van RSC Anderlecht, maar werd dan verkocht aan de Italiaanse ploeg Avellino. Ook hij mocht nooit spelen voor de eerste ploeg. Ten slotte speelde Nelson Azevedo 1 Jupiler Pro League-wedstrijd voor RSC Anderlecht, maar daar bleef het bij. In de zomer van 2015 haalde Standard hem transfervrij binnen. Nu willen ze zich enorm graag bewijzen bij RAAL La Louvière. Is er een stunt in de maak?

3 ex-RSCA-spelers bij RAAL La Louvière