Wie is Milan Smits, 18-jarig talent van Antwerp dat al debuteerde in 1A en profcontract tekende?

Waar dat tien jaar geleden lang niet het geval was, zetten zo goed als alle Belgische eersteklassers de laatste jaren massaal in op de jeugdacademie. Een zeer positieve ontwikkeling voor het Belgisch voetbal, uiteraard. Veel ploegen hebben nog een inhaalbeweging te maken op opleidingen als KRC Genk en Anderlecht. Dat is bij Antwerp niet anders... Maar ze zijn er fameus mee bezig. Mark van Bommel liet dit seizoen al vijf jeugdproducten debuteren. Eén daarvan is de jonge Milan Smits. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Milan Smits Antwerp Youn Reds?

Milan Smits is een Belgische, actieve voetballer van Antwerp, die dit seizoen uitkomt voor Young Reds in Eerste Nationale. Smits is geboren op 13 november 2004 en is op moment van schrijven achttien jaar. De youngster ruilde enkele jaren geleden KV Mechelen in voor Antwerp en doorliep er sindsdien de jeugdreeksen. De box-to-box-middenvelder is uitgegroeid tot een vaste waarde bij Young Reds - de beloften van Antwerp - en kwam in Eerste Nationale al veertien keer in actie. Mark van Bommel nam Smits tegen KV Mechelen een eerste keer op in de selectie én gaf hem - samen met Gerard Vandeplas - meteen een invalbeurt van drie minuten. Een prachtig moment voor Smits, die halverwege maart zijn allereerste profcontract ondertekende.

Milan Smits Antwerp zoon van Björn

Het talent van Milan Smits komt er niet zomaar, het zit namelijk in de familie. Zijn vader is Björn Smits, die zelf tussen 1997 en 2006 meer dan 170 wedstrijden speelde in de Jupiler Pro League. Björn was actief bij Westerlo, KV Oostende en Roeselare. Hij speelde in de jeugd voor Antwerp, maar debuteerde er nooit. Het debuut van zijn zoon was dan ook een prachtig moment: "Mijn zoon effectief op dat veld zien komen, was toch iets apart om mee te maken. Ik heb het niet droog gehouden."

Ook interessant