Wie is Nikola Vlasic, de broer van Blanka Vlasic en tevens ook schoonbroer van Ruben Van Gucht?

De Kroaten zijn alweer aan een bijzonder opvallend toernooi bezig in Qatar. Vier jaar geleden haalden ze al de finale van de Wereldbeker in Rusland en ook in deze editie gooien ze hoge ogen: ze schakelden topfavoriet Brazilië vroegtijdig uit en bekampen in de halve finale Argentinië. Wie telkens beslissend was in de penaltyreeksen, was Nikola Vlasic. Jawel, broer van Blanka Vlasic en dus de schoonbroer van Ruben Van Gucht. Leer de man hier wat beter kennen.

Broer Blanka Vlasic schoonbroer Ruben Van Gucht

Ruben Van Gucht trouwde enkele maanden geleden met de Kroatische hoogspringlegende Blanka Vlasic én werd ook papa van haar kindje. Blanka is wereldbekend, maar wat velen niet weten is dat ze ook een broer heeft die voetbalt. En niet zomaar voetbalt... Op de Wereldbeker in Qatar is broer Nikola Vlasic actief met de nationale ploeg van Kroatië. Hij was er al belangrijk door in de strafschoppenserie tegen Japan én Brazilië de eerste penalty tegen de netten te trappen. Schoonbroer Ruben Van Gucht legde in Villa Sporza uit dat hij die eerste wil trappen om zijn verantwoordelijkheid op te nemen, iets wat hij als 17-jarige ook al bij Hajduk Split deed.

Nikola Vlasic transferprijs en marktwaarde

Nikola Vlasic mag dan wel wat in de schaduw staan van zijn zus, toch is de aanvallende middenvelder al jaren een groot talent in eigen land. Hij was bij Hajduk Split de grote man, toen Everton hem op 20-jarige leeftijd wegplukte. Een uitleenbeurt aan CSKA Moskou deed Vlasic helemaal ontploffen, waardoor ze hem officieel overnamen. Daar hadden ze geen spijt van: 33 goals en 21 assists in 108 matchen. West Ham betaalde prompt €30 miljoen voor zijn diensten, maar hij kon er niet aarden. Dit seizoen wordt hij uitgeleend aan Torino en daar heeft hij wél een vaste stek. Het ziet er naar uit dat de Italianen hem ook definitief zullen overnemen. Op z'n 25e staat zijn marktwaarde ondertussen op een mooie €20 miljoen.

Bij CSKA Moskou knalde Vlasic onder andere tegen Real Madrid in de Champions League