HISTORIE: Club Brugge-speler schiet land naar 1e WK in 36(!) jaar met goal én assist (VIDEO)

Canada had genoeg aan een gelijkspel tegen Jamaica om zich te plaatsen voor het WK 2022. De Canadezen lieten er geen gras over groeien en gingen vol voor de winst. Na veertien minuten scoorde ex-Zulte Waregem-spits Cyle Larin al de 1-0, op slag van de rust verdubbelde Club Brugge-speler Tajon Buchanan de score door de bal simpel binnen te trappen. In de tweede helft scoorde Junior Hoilett nog op assist van Buchanan en scoorde de Jamaicaan Adrian Mariappa nog een eigen doelpunt, waardoor Canada uiteindelijk met 4-0 won van Jamaica.

Canada naar het WK

Canada plaatste zich voor het eerst sinds 1986 nog eens voor het wereldkampioenschap voetbal. Toen moest het al na de groepsfase naar huis vertrekken. Voor het eerst in 36 jaar zullen de Canadezen dus nog eens aanwezig zijn op een WK én er zitten heel wat bekende namen in de huidige selectie. Zo spelen Jonathan David (ex-Gent), Cyle Larin (ex-Zulte Waregem), Ike Ugbo (ex-Cercle Brugge en ex-Genk) en Tajon Buchanan (Club Brugge) voor de nationale ploeg van Canada. Benieuwd of zij met Canada beter zullen doen dan 36 jaar geleden.