Wie is Jean Kindermans, hoofd jeugdopleiding van RSC Anderlecht en begin 2023 ontslagen?

Jean Kindermans is het hoofd van de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Momenteel zit hij echter in zijn opzegperiode nadat paars-wit hem begin dit jaar ontsloeg wegens een te duur contract. Toch probeert de nieuwe CEO Jesper Fredberg hem langer aan boord te houden en zijn contract te verlengen. Dat wordt echter niet evident, want Kindermans voelt zich gepasseerd en zou ook in de belangstelling staan van Ajax en Antwerp. Maar wie is Jean Kindermans nu eigenlijk echt? Tijd om hem nog beter te leren kennen.

Wie is Jean Kindermans?

Jean Kindermans, voluit Jean-Marie Kindermans, werd geboren op 10 augustus 1964 en is op moment van schrijven 58 jaar oud. Terwijl hij nu hoofd van de jeugdopleiding is, begon hij zijn carrière als voetballer. Zo doorliep hij zelf de jeugd van RSC Anderlecht en werd hij in de jaren 80 opgenomen in de A-kern. Omdat hij geen speelminuten kreeg, vertrok Kindermans in 1986 naar tweedeklasser Lierse. Na de promotie van geel-zwart kon hij er in 1988 zijn debuut maken op het hoogste nivau. Toch zou de Belgische voetballer op het eind van dat seizoen naar tweedeklasser RJ Waver trekken. De club degradeerde twee keer op rij, waardoor Kindermans een transfer maakte naar Cappellen FC. In 1999 sloot hij zijn contract af bij derdeklasser KFC Strombeek.

Jean Kindermans opleidingshoofd jeugd Anderlecht

De voetbalcarrière van Jean Kindermans was mooi, maar op zich niet zo memorabel. De meeste naamsbekendheid verwierf hij dan ook na zijn carrière. Na zijn spelersloopbaan werd Kindermans jeugdtrainer bij RSC Anderlecht en uiteindelijk zou hij het ook tot directeur van de jeugd schoppen. Tegenwoordig is hij (althans nog even) technisch directeur van de jeugd bij RSC Anderlecht, ondertussen al zo'n zeventien jaar.

Ook David Steegen liet zich al erg positief uit over Jean Kindermans:

Jesper Fredberg Jean Kindermans Ajax

Jean Kindermans werd begin 2023 echter ontslagen als opleidingshoofd van RSC Anderlecht. Het bestuur vond hem teveel verdienen, maar dit was nog voordat Jesper Fredberg werd aangesteld als nieuwe CEO van paars-wit. De 42-jarige Deen wil hem natuurlijk aan boord houden, want Kindermans was mede verantwoordelijk voor de opleiding en doorstroming van toptalenten als Dennis Praet, Youri Tielemans, Romelu Lukaku, Leander Dendoncker en Jérémy Doku. Momenteel zit Kindermans in zijn opzegperiode, terwijl Ajax hem binnenkort graag wil wegplukken. Er is dan ook niemand die twijfelt aan die kwaliteiten van Jean Kindermans.

Jean Kindermans heeft als hoofd van de jeugdopleiding enorm veel verantwoordelijkheden:

Vader van Jonathan Kindermans

Jean-Marie Kindermans is de vader van Jonathan Kindermans, zelf ook profvoetballer geweest. Jonathan werd uiteraard opgeleid bij RSC Anderlecht, maar zette in 2020 op amper 25-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière. Kindermans speelde naast Anderlecht nog voor Telstar, RKC Waalwijk, OH Leuven, KV Mechelen, Union, RWDM en Lierse Kempenzonen.

Jonathan Kindermans kende zijn beste periode wellicht bij RKC Waalwijk: