Komt dat wel goed? JPL-club verliest tweede oefenpot op rij, dit keer tegen Duitse 4de klasser

KAS Eupen kon zich afgelopen seizoen maar net redden in de Jupiler Pro League. Dat is eigenlijk al jaren zo. De club is al jaren een duivenkot waar tal van spelers vertrekken en bijkomen, maar op een of andere manier redden ze zich toch elk jaar opnieuw. Dat is ook komend seizoen de bedoeling, maar echt goed zijn ze niet aan hun voorbereiding begonnen. Ze verloren hun eerste wedstrijd van 1B-promovendus Club Luik. En ook hun tweede oefenmatch verliezen ze met 3-1 van Alemania Aachen. Ook Kortrijk verloor hun eerste oefenmatch en dat zelfs van een Derde Nationaler.

KAS Eupen Alemania Aachen

Eupen is dramatisch aan zijn voorbereiding begonnen. Na de eerdere nederlaag tegen Club Luik, verliezen ze ook van de Duitse amateurclub Alemania Aachen. De wedstrijd eindigde op 3-1. De twee teams speelden wel vier keer dertig minuten. Stonden onder meer aan de aftrap tegen Aachen: Nurudeen, Davidson, Keita, Charles-Cook en Magnéé. 

KAS Eupen RFC Luik

Eupen speelde eerder al een eerste oefenwedstrijd tegen promovendus RFC Luik. Het leek heel erg lang op een saaie 0-0 te eindigen, maar in de 85ste minuut scoort RFC Luik dan toch de winnende treffer. Benoît Bruggeman scoorde de 0-1 voor Luik. Op die manier verloor Eupen zijn eerste oefenwedstrijd van de promovendus in 1B. Eupen is (niet enkel door deze nederlaag) ook dit seizoen weer een van de degradatiekandidaten. Stonden onder meer aan de aftrap tegen RFC Luik: Moser, Van Genechten, Nuhu, N'Dri, Kral, Lambert, Alloh en Paeshuyse.