Ex-2de klasser en stamnummer 38 houdt op met bestaan: één van oudste clubs in Oost-Vlaanderen!

KSK Ronse is dit seizoen laatste geëindigd in Tweede Nationale A, waar ondertussen een reeksvoorstel werd gedaan voor volgend seizoen. In 30 wedstrijden werd slechts drie keer gewonnen en drie keer gelijkgespeeld, wat zorgde voor een totaal van twaalf punten. Helaas voor de KSK Ronse-familie blijft het niet bij een degradatie. De club houdt namelijk op met bestaan.

KSK Ronse 

KSK Ronse was een club uit Oost-Vlaanderen die werd opgericht in 1906 onder het stamnummer 38. Enkel KAA Gent, waar Voetbalflitsen de grootste aankomende talenten heeft opgelijst, en RC Gent waren ploegen die nog ouder zijn in Oost-Vlaanderen. Het had rood, blauw en wit als clubkleuren en speelde in het Orphale Cruckestadion met een capaciteit van zo'n 5.000 toeschouwers. In 1987 fusioneerden ASSA Ronse en Club Ronse. Voorzitter was er Patrick Decuyper, ex-manager van Zulte Waregem. Het stamnummer verdwijnt, maar de club wordt deels overgenomen door Vlaamse Ardennen, dat nu KSK Vlaamse Ardennen zal heten en in hetzelfde stadion zal spelen. De jeugd wordt ook overgenomen, dus dat is heel goed.

Tweede Nationale

KSK Ronse speelde tussen 2000 en 2010 quasi non-stop in de Belgische Tweede Klasse. De komende jaren waren moeilijker met zelfs degradatie naar de Vierde Klasse. In 2016/2017 stegen ze van Derde Amateur naar Tweede Amateur. Bekende ex-spelers van KSK Ronse zijn Daniel Camus, Tjörven De Brul, Jelle Delie, Christophe Grondin, Benjamin Lutun, Gertjan Martens en Daan Van Gijseghem. 

KSK Ronse Tweede Nationale

Ook interessant