Bizar: ex-toptarget van Club Brugge wordt duurste uitgaande transfer ooit in ... Eerste Klasse B

Ken jij Vinicius Souza nog? De Braziliaanse middenvelder heeft een verleden bij Lommel SK en KV Mechelen, maar komend seizoen uit voor Sheffield United, een promovendus uit de Premier League. Lommel verkoopt Vinicius Souza voor maar liefst twaalf miljoen euro. Daarmee wordt de Braziliaan de duurste uitgaande transfer ooit in Eerste Klasse B. Maar daar is natuurlijk een goede reden voor: de City Football Group.

City Football Group Lommel SK

Lommel SK legde in oktober 2020 maar liefst 2,5 miljoen euro op tafel voor de toen nog onbekende Vinicius Souza. Een straffe investering voor een club uit 1B, maar daar zit de City Football Group voor iets tussen. De holding die aandelen heeft in voetbalclubs in diverse landen, bezit naast bijvoorbeeld Girona en Manchester City ook Lommel SK. Dankzij hun centen zijn de Limburgers in staat miljoenen neer te tellen voor tal van spelers. Niet alleen Vinicius Souza, maar ook andere goudhaantjes werden op die manier al binnengehaald.

Vinicius Souza Sheffield United

Vinicius Souza speelde aanvankelijk één seizoen voor Lommel, maar daarna werd hij één seizoen uitgeleend aan KV Mechelen. Bij de Kakkers deed de defensieve middenvelder het erg goed, waardoor clubs als PSV en Club Brugge interesse in hem toonden. Toch was het uiteindelijk Espanyol die aan het langste eind trok. De Spaanse eersteklasser slaagde erin om hem één seizoen te huren van Lommel SK. Zonder groot succes, want de La Liga-club degradeerde naar de tweede klasse. Vinicius Souza keerde zo terug naar België, maar niet voor lang. Nu wordt hij verkocht aan Sheffield United.

Duurste transfer ooit in 1B

De promovendus uit de Premier League betaalt twaalf miljoen euro voor de nu 24-jarige Braziliaan. Bij Sheffield United moet hij de vervanger worden van Sander Berge die naar Burnley vertrekt. Met een transfersom van twaalf miljoen euro wordt Vinicius Souza uiteraard de duurste uitgaande transfer ooit in de Challenger Pro League. Lommel mag op die manier heel wat geld op de rekening bijschrijven. Vorig jaar ei zo na naar Club Brugge, nu voor twaalf miljoen euro naar een club uit de Premier League, via een Belgische tweedeklasser dan nog.

Vinicius Souza vs Villarreal

Ondanks de degradatie maakte Vinicius Souza vorig seizoen heel wat indruk bij Espanyol. Bijvoorbeeld na de match tegen Villarreal. 

"Vinicius Souza moeten we halen, hij vernietigt iedereen"

"Vinicius Souza moet bij ons komen spelen"

"Hij is zo sterk"

"We moeten de nieuwe Casemiro kopen, dat is Vinicius Souza"

"Een langetermijn oplossing voor Vinicius Souza aub"

 In de voorbereiding van het afgelopen seizoen toonde Vinicius al z'n klasse bij Espanyol:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link