6 toptalenten die Anderlecht dreigen te verlaten ... reeds gelinkt aan een andere club!

Het loopt momenteel niet erg lekker bij RSC Anderlecht. Voorzitter Wouter Vandenhaute kwam flink onder vuur te liggen bij de fans en uiteindelijk kreeg hij een niet-uitvoerende functie. Ook sportief gezien draait het vierkant met een historisch lage twaalfde plek. Gelukkig kan paars-wit ondanks enkele floptransfers uit het verleden en een beperkt budget nog altijd rekenen op haar eigen jeugd, want paars-wit blijft een uitstekende jeugdopleiding hebben.

Jean Kindermans

Denk maar aan Julien Duranville, Zeno Debast en Noah Sadiki die dit seizoen al mooie dingen lieten zien. Die eerste is bijvoorbeeld één van de jongste debutanten ooit in de Jupiler Pro League. Toch moet Anderlecht zien op te letten dat het enkele van haar toptalenten niet dreigt te verliezen. Anouar Ait El Hadj staat heel dicht bij KRC Genk, terwijl andere jonkies al gelinkt werden aan een andere club. Nu jeugddirecteur Jean Kindermans aan de deur werd gezet, is de kans dat enkele talenten een transfer zullen maken zeker niet verminderd. Voetbalflitsen somde zes Anderlecht-talenten op die onlangs nog gelinkt werden aan een andere club.

Anderlecht-talenten die gelinkt werden aan transfer

Concreet gaat het om Julien Duranville, Ethan Butera, Luca Monticelli, Noah Sadiki, Lucas Stassin en Anouar Ait El Hadj. De interesse in Duranville, Sadiki, Stassin en Ait El Hadj zijn heel recent en zij zouden dan ook openstaan voor een vertrek. Bij Butera en Monticelli liggen de kaarten iets anders. Butera werd vorige zomer gelinkt aan Atalanta, Ajax en Juventus, maar besloot te blijven. Dat kan natuurlijk altijd veranderen indien de chaos bij paars-wit aanblijft. Luca Monticelli ging onlangs gesprekken aan met enkele buitenlandse clubs, maar zou volgens de laatste bronnen ook openstaan voor een verlengd verblijf. Sowieso een situatie om in de gaten te houden. Het zou een enorme domper zijn moesten al deze (top)talenten paars-wit verlaten!

Lucas Stassin scoort dit seizoen aan de lopende band bij de RSCA Futures:

Ook interessant