Weggesmeten geld: Deze zeven topaanwinsten hebben het niet kunnen waarmaken bij RSC Anderlecht

De laatste jaren heeft Anderlecht heel wat goede transfers gerealiseerd, maar helaas ook heel wat teleurstellende. Wij zetten de zeven spelers op een rijtje die hun hoge verwachtingen nooit hebben kunnen waarmaken bij Paars-Wit.

1. Filip Djuricic
De aanvallende middenvelder werd in het seizoen 2015-2016 voor een half jaar geleend van Benfica. Anderlecht betaalde zo'n 600.000 euro voor de veelbelovende Serviër die ook al uitkwam voor Heerenveen, Southampton en Mainz. Djuricic speelde zo'n 20 wedstrijden voor Paars-Wit, maar kon er slechts één keer scoren en vier assists geven. Zijn naam kon hij dus niet echt waarmaken. Tegenwoordig wordt hij door Fiorentina uitgeleende aan reeksgenoot Benevento.

2. Luka Milivojevic
De Servische middenvelder kwam in 2013 voor 2,5 miljoen euro over van Rode Ster Belgrado en stond er gekend als een groot talent. De nu 26-jarige Milivojevic speelde echter maar 25 wedstrijden voor Anderlecht en scoorde er ook geen enkele keer. Zijn uitleenbeurt bij Olympiakos was echter wel een succes en die namen hem dan ook definitief over. Tegenwoordig is hij een absolute sleutelpion bij Crystal Palace en zou hij een marktwaarde hebben van tien miljoen euro.

3. Ronald Vargas
De Belgische voetbalwereld was in shock toen de Venezolaanse middenvelder in 2011 overkwam van Club Brugge. Paars-Wit betaalde maar liefst vijf miljoen euro voor Vargas en dat zou later geen goede investering blijken. Hij kon wel vijf goals en vier assists achter zijn naam schrijven op dertig wedstrijden, maar had vooral te kampen met veel blessures. De carrière van de 31-jarige middenvelder is er nadien alleen maar op achteruit gegaan, momenteel voetbalt hij in Australië.

4. Sebastien De Maio
De Franse verdediger kwam met veel verwachtingen over van Genoa toen Anderlecht drie miljoen neertelde voor hem in 2016. Dat is best veel voor een centrale verdediger, maar bewijzen kon hij zich er echter niet aangezien kersverse coach Weiler niet in hem geloofde. Hij werd een dikke maand later dan ook alweer uitgeleend aan Fiorentina. Vorige zomer werd hij definitief verkocht aan Bologna, waar hij ondertussen een vaste waarde is geworden.

5. Nicolae Stanciu
Misschien wel de slechtste transfer die Anderlecht ooit heeft gemaakt. Aan zijn talent lag het niet, maar bij Paars-Wit kon hij nooit echt een basisplek afdwingen. De Roemeen kwam voor maar liefst tien miljoen over van Steaua Boekarest, waar hij een absolute smaakmaker was. Bij Anderlecht hoopte dat men dat de middenvelder alle verwachtingen zou inmaken, maar dat bleek dus niet zo te zijn. Hij scoorde er negen goals in meer dan vijftig wedstrijden. Deze winter werd hij dan ook terug verkocht aan Sparta Praag. Daar zit hij ondertussen al aan een goal en een assist in vier wedstrijden.

6. Marco Marin
Anderlecht kon in januari 2015 een knappe transfer realiseren door de 29-jarige linksbuiten te huren van Chelsea. De Duitser was een bekende naam in het Europese voetbal na eerdere passages bij Borussia Mönchengladbach, Werder Bremen, Sevilla en Fiorentina. Marin speelde echter maar acht wedstrijden bij Paars-Wit en kon er noch scoren, noch een assist geven. Men had zeker en vast meer van hem verwacht...

7. Rolando
De Portugese verdediger werd in de winter van 2015 voor 700.000 euro gehuurd van Inter Milan, wat gigantisch is voor een uitleenbeurt. Hij zal ons echter altijd bijblijven als de verdediger die het niet kon maken bij RSC Anderlecht. Bij Paars-Wit speelde hij amper tien wedstrijden, waaronder de verloren bekerfinale tegen Club Brugge. Straffer nog: tegenwoordig is Rolando titularis bij Olympique Marseille en werd hij recentelijk ook opgeroepen voor de nationale ploeg.