THROWBACK: Gent stunt tegen Tottenham in de Europa League en speelt 2-2 gelijk op Wembley (VIDEO)

Het is vandaag exact zes jaar geleden dat KAA Gent in de Europa League stuntte op het veld van Tottenham, of moeten we zeggen Wembley, want de Spurs waren toen nog volop hun nieuw stadion aan het bouwen. We noteren 23 februari 2017, een dag die elke Gent-fan voor altijd zal onthouden.

23 februari 2017

Op 16 februari 2017 haalde Gent het thuis met 1-0 van Tottenham en het trok dus met een perfect resultaat naar Wembley. De inzet was de achtste finale in de Europa League, waar ook RSC Anderlecht en KRC Genk zich uiteindelijk voor zouden plaatsen. Tottenham was één van de favorieten voor de eindwinst, dus stelden ze een week later, op 23 februari 2017, dan ook een ijzersterke ploeg op tegen de Buffalo's.

Tottenham-Gent

Zo stonden de Spurs aan de aftrap met Hugo Lloris, Eric Dier, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Kyle Walker, Mousa Dembélé, Dele Alli, Christian Eriksen, Ben Davies, Victor Wanyama en Harry Kane. Verder zaten Son Heung-min, Vincent Janssen, Kieran Trippier en Moussa Sissoko nog op de bank. De Buffalo's speelden met Lovre Kalinic, Samuel Gigot, Stefan Mitrovic, Rami Gershon, Thomas Foket, Anderson Esiti, Brecht Dejaegere, Kenneth Saief, Moses Simon, Danijel Milicevic en Kalifa Coulibaly. 

Owngoal Harry Kane

KAA Gent begon vreselijk aan de partij. Na amper tien minuten bracht Christian Eriksen de Spurs al op een 1-0 voorsprong. Het resultaat in de heenwedstrijd was dus al volledig weggeveegd. Tot minuut twintig, toen Harry Kane ongelukkig de bal in eigen doel verwerkte, 1-1. Het werd nog beter voor de bezoekers toen Dele Alli in minuut 39 terecht een rode kaart kreeg. Tottenham moest nog zo'n vijftig minuten met een man minder spelen en moest nog twee keer zien te scoren gezien Gent dat belangrijk uitdoelpunt al beet had.

Gent-Genk

De tweede helft begon uiteraard met een felle pressing van de Engelsen. Dat resulteerde in de 2-1 van ex-Beerschot-middenvelder Victor Wanyama. Gent kreunde onder de druk, maar hield stand en scoorde op de counter de 2-2 dankzij Jérémy Perbet. De match was toen in de 82ste minuut beslist, want de Spurs konden in de slotfase geen twee goals meer scoren tegen de blauw-witte muur. Gent bleef ongeslagen op Wembley en stootte door de naar de achtste finale, waar ze uiteindelijk KRC Genk zouden treffen. Een historische dag!

Bekijk hieronder een wedstrijdsamenvatting:

Ook interessant