PIJNLIJK! 3e Nationaler stopt om financiële redenen en laat zich zakken naar 3e Provinciale

De coronapandemie blijft de hele wereld maar in de ban houden. En dat het vuil beestje ook een grote invloed heeft op de voetballerij, is allang duidelijk. De grote, rijke clubs kunnen dat misschien nog wat wegsteken, maar in de lagere regionen van het voetbal wordt het lastiger en lastiger. Ook zo voor SK Lochristi uit Derde Nationale, dat het nationaal bijltje er helaas moet bij neergooien komend seizoen.

SK Lochristi

SK Beervelde is een Oost-Vlaamse voetbalclub die werd opgericht in 1952 en in 1999 fusioneerde met SC Begonia Lochristi. En zo werd SK Lochristi geboren! Spelen doen ze in het blauw. Al een kleine tien jaar speelde deze vereniging mee om de knikkers in de hogere provinciale reeksen en sinds 2020 slaagden ze er eindelijk in om zich in Derde Nationale te knokken.

Dit seizoen staat Lochristi achtste in Derde Nationale, mooi in de middenmoot dus. Het won zes keer, verloor zes keer en speelde vier keer gelijk. Met een doelsaldo van +6 en 22 punten kennen ze een rustig seizoen. Alleen: het wordt hun laatste seizoen in de Nationale reeksen. De coronapandemie hakte er - zoals bij vele ploegen - hard op in. Zo hard zelfs, dat het bestuur van SK Lochristi de hartverscheurende keuze moest maken om zich terug te trekken uit Derde Nationale. Een kwalitatieve spelerskern op de been brengen voor Nationale was niet langer mogelijk en daarom zullen ze vanaf volgend seizoen te vinden zijn in Derde Provinciale mét eigen jeugd.

SK Lochristi laat zich zakken van Derde Nationale naar Derde Provinciale

Ook interessant