1e Nationaler start met 0/12 en staat troosteloos laatste ... vorig seizoen bijna failliet!

Het gaat niet zo goed met Rupel Boom, een club uit Eerste Nationale. De Antwerpenaren eindigden vorig seizoen twaalfde in de reeks en verloren maar liefst vijftien keer op 28 wedstrijden. Dit seizoen zijn ze helaas opnieuw niet goed begonnen. Na vier gespeelde wedstrijden konden ze nog geen enkel punt sprokkelen. 0/12 dus en slechts twee goals gescoord. Verloren werd er van Mandel United, Club Luik, Olympic Charleroi en Ninove. Rupel Boom heeft wel nog een match tegoed tegen KVK Tienen. Aan de andere kant van de tabel leidt Francs Borains dan weer verrassend na een 15/15.

0/12 voor Rupel Boom

Rupel Boom kwam de afgelopen maanden ook in het nieuws door financiële problemen. De club uit Eerste Nationale was bijna failliet nadat de vorige Spaanse eigenaars (Rising Phoenix) er een puinhoop van hadden gemaakt. Ze versleten maar liefst vijf trainers op twaalf wedstrijden en betaalden de spelers al zeker drie maand niet meer uit. De Amerikaan Nathan Crockett nam de ploeg over en betaalde meteen alle loonachterstand van de spelers. Voorlopig lukt het sportief nog niet echt, maar we hopen voor 'de Steenbakkers' dat ze hun plekje in Eerste Nationale kunnen behouden.

Bijnaam

Eerste Nationaler Rupel Boom is een vereniging met heel wat traditie. De voetbalclub uit Boom ontstond na een fusie tussen Rupel Sportkring en Boom FC in 1998. Het kreeg toen stamnummer 2138. In het seizoen 2010/2011 speelde Rupel Boom nog in Tweede Klasse, maar toen degradeerde de Boomse club weer meteen. Wist jij dat ze ook een heerlijke bijnaam hebben? De club staat ook beter bekend als 'De Pitbulls' en 'De Steenbakkers'. Vlaamser wordt het niet toch? Leuke verhalen uit de lagere regionen van ons voetbal zijn dat. Ook Eendracht Aalst is een echte, Vlaamse traditieclub.

Stadion 

Rupel Boom werkt zijn thuismatchen af in het Gemeentelijk Parkstadion in Boom. Maar wist jij al dat de hoofdtribune zeer speciaal is? Het is namelijk heel steil, het maakt een hellingshoek van maar liefst 43 graden! Zo zouden ze volgens bronnen de steilste tribunes van gans Europa hebben! Hieronder kan je een foto zien.

rupel boom speciaal stadion

Romelu Lukaku

Eerste Nationaler Rupel Boom had van 1999 tot 2003 een spelertje in de rangen die uit zou groeien tot een van de beste Belgische spelers ooit. Die speler is Romelu Lukaku. Hij zette bij Rupel Boom zijn eerste voetbalstapjes en werd er opgeleid door Louis de Boeck, vader van Glenn. Hierna trok Lukaku naar KFC Wintam, waar hij opgemerkt werd door Lierse SK. Na twee jaar maakte hij de overstap naar het grote Anderlecht waar hij op amper zestienjarige leeftijd zijn debuut maakte voor het eerste elftal. 

Carrière

Hierna speelde Lukaku nog voor enkele Engelse clubs en keerde hij vorige zomer terug naar Chelsea, zijn eerste buitenlandse club. Momenteel wordt hij opnieuw uitgeleend aan Inter. Bij de Rode Duivels is hij ondertussen ook topschutter aller tijden en wordt hij aanzien als een van de beste spelers van zijn generatie. Zouden ze dit ooit verwacht hebben toen hij op zesjarige leeftijd aankwam bij Rupel Boom? Lukaku is momenteel geblesseerd, maar werkt keihard aan zijn comeback.

romelu Lukaku rupel boom

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link