Club Brugge-flop doet Engelse monden openvallen na goal vs Liverpool: "A class player!"

Kennen jullie Tahith Chong nog? De 23-jarige Nederlander gold jarenlang als een supertalent bij Manchester United. Hij kreeg er sporadisch zijn kans bij het eerste elftal, maar kon er nooit doorbreken. In de winter van 2021 werd hij voor een half seizoen uitgeleend aan Club Brugge, maar ook daar vlotte het maar niet. Hij kwam bij Club Brugge in dertien wedstrijden in actie en scoorde daarin één doelpunt. In 2022 trok hij naar Birmingham, waar hij wel opnieuw wat openbloeide. Hij bleef wisselvallig, maar toch hoestte Luton Town een kleine €5 miljoen voor hem op. Dat hebben ze bij Liverpool geweten...

Tahith Chong vs Liverpool

Het kleine Luton Town moest een snelle hap worden voor de mannen van Jurgen Klopp, maar niets bleek minder waar. Liverpool beet een hele match lang de tanden stuk op Luton, dat in minuut 80 zelfs op voorsprong kwam na een snelle counter, puik afgewerkt door Tahith Chong. De ex-Bruggeling leek hen de tweede driepunter van het seizoen te bezorgen, maar Luis Diaz lukte in minuut 95 nog de gelijkmaker. Hoe dan ook: Chong heeft zieltjes gewonnen in Engeland.

"Een pluim voor Tahith Chong voor zijn uitstekende prestatie en goal!"

"Tahith Chong!! Ik heb hem veel zien spelen in de academie van Manchester United en ik denk nog altijd dat hij een klassespeler zal worden. Mooi afgewerkt!"

"Ik ben zo blij voor Tahith Chong man!"

"Hopelijk beginnen mensen op Chong te letten na vandaag, wat een speler."

"Zo blij voor Tahith Chong."

"We hebben Tahith Chong er doen uitzien als Okocha."

Bekijk hieronder zijn doelpunt:

Tahith Chong Birmingham

Chong verzamelde vorig seizoen vier goals en vijf assists in 38 matchen in de Engelse tweede afdeling. Niet slecht, maar ook niet indrukwekkend. De fans van Birmingham spaarden de kritiek niet altijd.

Tahith Chong Birmingham Norwich

Tahith Chong Birmingham Norwich

Tahith Chong Birmingham Norwich

Tahith Chong Birmingham Norwich

Tahith Chong Birmingham Norwich

Tahith Chong in actie bij Manchester United tegen Tottenham:

Ook interessant