Ongezien spannend! In deze Europese competitie staan nummer 4 en 15 op slechts 5 punten van elkaar

Vincent Kompany doet het in zijn eerste seizoen als coach in Engeland uitstekend. Zo staat hij na 26 speeldagen met Burnley allereerste in de Engelse tweede klasse. De eerste twee promoveren automatisch naar de Premier League en het derde ticket gaat naar de winnaar van de promotiefinale. Het staat nu al bijna vast dat Burnley gaat promoveren met maar liefst veertien punten voorsprong op de derde.

The Championship

Het valt ons vooral op dat het momenteel erg spannend is in The Championship. Niet voor de eerste twee plekken, want ook Sheffield United doet het erg goed, maar wel alle plekken eronder. We kunnen na 26 speeldagen zeggen dat het eigenlijk nog alle kanten uit kan en het klassement nog volledig kan veranderen. Zelfs Wigan, de laatste in de stand, kan met twee zeges plotst terug in veiligere oorden vertoeven.

Enorm spannend

Vanaf plek vier tot en met plek vijftien staat het erg dicht op elkaar. Watford (40) en Swansea (35) tellen amper vijf punten verschil. Dat wil zeggen dat er zo'n elf ploegen binnen een marge van vijf punten zitten. Eén maal winnen of verliezen en je kan enorm veel opschuiven of terugzakken in het klassement. Zo zijn er op dit moment nog meer dan tien ploegen die mee kunnen spelen in de play-offs om promotie. Dat kan het grotere Watford of West Brom zijn, maar perfect ook het kleinere Milwall, Preston of Coventry. Ook vanaf plek vijftien kan het nog alle kanten uit. Wat een geweldige competitie toch, die Engelse tweede klasse, met maar liefst 24 ploegen en 46 speeldagen!

The Championship is een genot om naar te kijken:

Ook interessant