Wie is Nicky Hayen? Coach ad interim bij Club Brugge tijdens play-offs

We zouden liegen als we zeggen dat niemand het ontslag van Ronny Deila zag aankomen. De Noor stond al enkele weken onder druk, maar na de 2-1 nederlaag op het veld van Sint-Truiden op zondagmiddag was het duidelijk. Er staan wel nog tien belangrijke wedstrijden op het programma in de Champions' play-offs. Daarin zal assistent en nu ad interim-trainer Nicky Hayen blauw-zwart leiden. We leren hem wat beter kennen.

Nicky Hayen voetballer

Nicky Hayen speelde van 1999 tot 2008 bij Sint-Truiden. De ploeg van zijn geboortestad speelde in deze periode onafgebroken in de hoogste Belgische voetbalklasse. In zijn laatste seizoen bij de club degradeerde hij naar de tweede klasse. Hij bleef niet en tekende bij het Nederlandse RBC Roosendaal, waar hij twee jaar zou voetballen. De grote centrale verdediger maakte in 2010 zijn comeback op de Belgische velden bij OH Leuven. Daarna zou nog een uitleenbeurt naar Antwerp volgen. Hayen sloot zijn voetbalcarrière af als speler-trainer bij Dender EH in 2014. 

Nicky Hayen trainer

Het avontuur bij Dender zou slechts enkele maanden duren, want in februari 2014 werd hij aan de deur gezet. Ook bij de Belgische vierde klasser KFC Zwarte Leeuwen uit Rijkevorsel bleef hij maar een paar maanden. Toen kreeg hij de kans om als trainer aan de slag te gaan bij Najran SC in Saoudi-Arabië, het seizoen erna bij Al-Raed. In 2015 keerde hij terug naar België en werd hij hoofdcoach van achtereenvolgens KVK Tienen, ASV Geel en Berchem Sport. In 2018 werd hij jeugdtrainer bij zijn geliefde STVV, waar hij zelfs even interim-coach werd na het ontslag van Marc Brys. Hij verruilde in 2020 STVV voor Waasland-Beveren, waar hij iets meer dan een jaar bleef. Een avontuur in Wales bij Haverfordwest County AFC werd van korte duur en uiteindelijk belandde hij in juni 2022 bij Club NXT, de jeugdploeg van Club Brugge. Nog geen twee jaar later, nu dus, vervangt hij Ronny Deila als T1 van Club Brugge. 

Voorlopig zijn sommige Club-fans nog niet overtuigd van deze keuze:

Anderen zien dan wel weer de positieve puntjes aan deze vervanger:

Eén ding is zeker: ze zijn het wel allemaal eens over het ontslag van Deila.

Hayen begint al meteen met de stadsderby op de eerste speeldag van de Champions' play-offs.