Wie is Lennert Hallaert, jeugdproduct van Club Brugge dat al debuteerde bij Zulte Waregem?

De laatste jaren wordt er in België ferm aan de jeugdwerking gewerkt. Dat werd in deze januari-maand, waarin het ene talent na het andere het buitenland opzocht, nog maar eens duidelijk. Helaas is het dus niet mogelijk om elke potentiële groeibriljant in eigen rangen te houden. Ook bij Zulte Waregem zetten ze in op de jeugd: even geleden tekenden drie jonge knapen bij tot 2025. Eerder hadden we had al over Dylan Demuynck, vandaag is Lennert Hallaert aan de beurt.

Wie is Lennert Hallaert Zulte Waregem?

Lennert Hallaert is een actieve voetballer die speelt bij Zulte Waregem, in de Jupiler Pro League. Hallaert is geboren op 17 april 2003 en is momenteel dus negentien jaar. De aanvaller speelde in de jeugd van Sparta-Ursel, maar koos in 2009 al voor Club Brugge. Jarenlang trok hij het blauw-zwarte shirt aan in de jeugdreeksen, maar in 2021 trok hij de deur daar dicht en stortte zich op een nieuw avontuur bij Zulte Waregem. Hij mocht er dit seizoen al debuteren in het eerste elftal, tegen... Club Brugge. Ook tegen Charleroi, Standard en Eupen maakte hij minuten.

Lennert Hallaert Jonge Essevee Tweede Nationale

Hallaert wordt dit seizoen vooral uitgespeeld bij de beloften van Zulte Waregem, Jong Essevee. Sinds dit seizoen zijn zij actief in Tweede Nationale. Daar doen de youngsters het zeker niet slecht: na twintig speeldagen vertoeven ze in de middenmoot, op plaats acht. Dat hebben ze ook te danken aan de goals van Hallaert: hij trof in zijn zeventien gespeelde duels al zes keer raak. In het verleden speelde Hallaert overigens ook in de nationale jeugdreeksen, bij de U15 en U16.

Ook interessant