Verrassende 19-jarige verdediger mag 4 maanden na transfer al mee op winterstage met Club

Bi Abdoul Kader Yameogo, als je al ooit van zijn naam gehoord hebt, dan ben je een echte Club Brugge-fan of een diehard-supporter van de Challenger Pro League. De 19-jarige verdediger komt namelijk pas sinds september 2023 uit voor Club NXT en vertrekt met de hoofdmacht van blauw-zwart mee op winterstage richting Marbella. Velen vergelijken hem met Abakar Sylla en het zou ons niet verbazen moest hij ook vrij snel doorstromen naar de A-ploeg.

Bi Abdoul Kader Yameogo

Een opvallende naam in de selectie van Club Brugge voor de winterstage in Marbella: Bi Abdoul Kader Yameogo. Dat is een 19-jarige verdediger met een marktwaarde van 250.000 euro. Blauw-zwart plukte hem begin september 2023 weg bij ASEC Mimosas, de beste club van Ivoorkust die ooit nog nauw samenwerkte met KSK Beveren. Dat team staat eveneens gekend voor haar goede jeugdopleiding, dus Club Brugge hoopte met deze transfer een nieuw goudhaantje beet te hebben. Iemand zoals Abakar Sylla, die vorig seizoen ook meteen furore maakte bij blauw-zwart nadat hij eerst voor Club NXT uitkwam.

Debuut in A-ploeg?

Hoewel Yameogo nog maar enkele maanden voor Club NXT voetbalt, kwam hij al vrij snel in de ploeg terecht. Zo mocht hij op zaterdag 7 oktober 2023 zijn debuut maken tegen Francs Borains. Op 10 november 2023, amper twee maanden na zijn komst, stond hij al in de basis tegen FCV Dender EH. Momenteel zit de Ivoriaanse verdediger al aan zeven wedstrijden en begon hij de laatste wedstrijden geregeld als titularis. Ronny Deila neemt hem nu mee met de A-kern richting Marbella en wie weet krijgt hij minuten in de oefenmatch tegen Nürnberg. De spoeling bij blauw-zwart is erg dun achterin, dus de kans is niet onbestaande dat de jonge verdediger dit seizoen of volgend seizoen zal debuteren bij de A-kern. Een naam om in de gaten te houden!

In totaal mogen er vijf spelers van Club NXT mee op winterstage: