Bizar? Belgische 2de klasser werkt oefenstage af in Brugge en traint rond Jan Breydel

Patro Eisden Maasmechelen staat na zestien speeldagen knap vierde in de Challenger Pro League en doet nog volop mee voor promotie naar de Jupiler Pro League. Vrij straf als je weet dat de Limburgse ploeg van coach Stijn Stijnen vorig seizoen nog in Eerste Nationale speelde. Terwijl de meeste Belgische eersteklassers op winterstage trekken naar het buitenland, blijft Patro in België. Ze trekken meer bepaald naar Brugge en werken hun trainingen af op de oefenvelden rond het Jan Breydelstadion. Best opmerkelijk!

Patro Eisden stage in Brugge

Patro Eisden is volop bezig aan de voorbereiding voor de terugronde van de Challenger Pro League. De spelers van coach Stijn Stijnen werkten eerst fysieke testen af alvorens op stage te vertrekken naar Brugge. Geen buitenlandse stage, maar wel best een verre verplaatsing aangezien Maasmechelen in Limburg ligt en Brugge in West-Vlaanderen. Tot en met zaterdagmiddag traint paars-wit er op de oefenvelden rond het Jan Breydelstadion, de thuishaven van Club en Cercle Brugge.

Stijn Stijnen Jan Breydelstadion

Het zou ons niet verbazen moest Stijn Stijn zijn connecties bij zijn ex-club Club Brugge aangesproken hebben om er enkele trainingen af te werken. Patro Eisden Maasmechelen is op stage in Brugge en dan is het natuurlijk niet onlogisch dat er getraind wordt op één van de vele oefenvelden rond het Jan Breydelstadion. Club NXT is dit seizoen één van de tegenstanders van Patro, maar zij werken hun thuismatchen af in Roeselare (Schiervelde). Het is dus de enige keer dit seizoen dat ze de oversteek maken naar Brugge. Ontdek hier trouwens waar de Belgische eersteklassers deze winter op oefenstage trekken.