Wie is Sekou Diawara, Genks toptalent van 18 dat om bizarre reden uit A-kern viel, maar KNALT in 1B?

Dat er in de Jupiler Pro League heel wat talentjes lopen, weten we al langer dan vandaag. Denk maar aan een Julien Duranville, amper zestien jaar maar blijk gevend van heel wat potentieel. De belofteploegen van de 1A-clubs spelen sinds dit seizoen in de lagere reeksen en krijgen daar hun kans om te schitteren. Wie die kans voorlopig volop grijpt, is Sekou Diawara van KRC Genk. Maar wie is Sekou Diawara nu eigenlijk?

Wie is Sekou Diawara?

Sekou Diawara is een beloftevolle speler van KRC Genk.

Hoe oud is Sekou Diawara?

Sekou Diawara is geboren op 8 februari 2004 en is nu dus 18 jaar oud.

Op welke positie speelt Sekou Diawara?

Sekou Diawara meet 1m87 en kan die lengte uitspelen als targetspits.

Voor welke lichting speelt Sekou Diawara?

Diawara komt momenteel uit voor het belofteteam van KRC Genk. Daar doet hij het bijzonder goed, want na vijf speeldagen moet hij alleen fenomeen Leonardo Rocha van Lierse-Kempenzonen voor zich laten. Diawara was al goed voor vier doelpunten.

Heeft Sekou Diawara een profcontract?

Ja, in juni 2021 ondertekende Diawara een contract tot 2024 bij KRC Genk.

Speelt Sekou Diawara voor de A-ploeg van KRC Genk?

Het plan was aanvankelijk om Diawara te laten aansluiten bij de A-kern, maar om opvallende reden werd hij er toch niet in opgenomen. Zijn jongere broertje, Mamady, koos deze zomer voor Club Brugge. Na de aankondiging van de transfer ging Sekou samen met Mamady op de foto, iets wat in het verkeerde keelgat is geschoten bij het Genks bestuur. "Poseren met een Club-shirt is voor ons een brug te ver", liet Dimitri De Condé weten.

Kan Sekou Diawara voor de Rode Duivels uitkomen?

Zeker en vast. Diawara is geboren in Deinze en doorliep al verschillende nationale jeugdreeksen. In september 2021 maakte hij zijn debuut voor de Belgische U19. Hij debuteerde onder coach Wesley Sonck in een oefeninterland tegen Portugal en deed meteen de netten trillen. Ook in de daaropvolgende match scoorde hij twee keer, tegen Tsjechië. Hij speelde er onder andere samen met Johan Bakayoko, die al op de radar van Roberto Martinez staat.

Hieronder kan je Sekou Diawara aan het werk zien op training:

Ook interessant