Wie is Leonardo Rocha, amper spelend in 1A maar nu topschutter in 1B met 7(!) goals in 4 matchen?

De Challenger Pro League, beter bekend als 1B, heeft een volledig nieuwe gedaante gekregen dit seizoen. Acht ploegen worden namelijk vergezeld door belofteploegen van 1A-clubs. Een kweekvijver aan talent. Zo zagen we onder andere al Chemsdine Talbi uitblinken bij Club NXT. Wiens ster echter het meest fonkelt in het seizoensbegin, is deze van Leonardo Rocha van Lierse-Kempenzonen. Hij is momenteel topschutter.

Wie is Leonardo Rocha van Lierse-Kempenzonen?

Leonardo Rocha is een 25-jarige spits van tweedeklasser Lierse-Kempenzonen. De man is afkomstig uit Portugal en meet maar liefst twee meter. Z'n lengte kan hij alvast goed benutten, want hij scoorde dit seizoen al meermaals met het hoofd. Na vier speeldagen is Rocha moederziel alleen topschutter met 7 goals. Bovendien gaf hij ook nog eens een assist.

Leonardo Rocha Eupen

Leonardo Rocha zal bij velen wellicht niet meteen bekend in de oren klinken, maar hij was vorig seizoen wel degelijk actief in 1A. Lierse-Kempenzonen nam hem deze zomer namelijk transfervrij over van KAS Eupen. Rocha mocht 13 keer opdraven in de Jupiler Pro League, maar tot scoren kwam hij nooit. 

Globetrotter Rocha

Rocha mag dan nog maar 25 jaar zijn, hij speelde in z'n nog prille carrière al voor - hou je vast - vijftien verschillende ploegen. Hij werd opgeleid in Portugal maar voetbalde daarna ook nog in Italië, Brazilië, Frankrijk en Spanje bij onder andere Pescara, Ituano, Monaco en Leganes. In België speelde hij al voor Lommel SK en RWDM. Ook daar liet hij z'n neus voor de goal zien: 31 goals in 48 matchen. De Portugese reus staat echter niet in de top 10 meest waardevolle spelers in de Challenger Pro League.

Rocha in actie bij Eupen:

Ook interessant