Topschutter? Ex-JPL-smaakmaker scoorde 8 goals in laatste 6 PL-matchen: "Absolute beast!"

Kent u Taiwo Awoniyi nog? Ongetwijfeld wel: hij kwam enkele seizoenen geleden nog uit voor Moeskroen en speelde ook nog voor Gent. Momenteel voetbalt hij in de Engelse Premier League bij Nottingham Forest, waar hij het de laatste tijd uitstekend doet. Hij kan fantastische statistieken voorleggen over de eerste twee matchen van dit seizoen - hij scoorde in beide wedstrijden - maar ook in de laatste vier wedstrijden van vorig seizoen wist hij zes keer te scoren. Vrijdag scoorde hij dus opnieuw, in een 2-1 overwinning tegen Sheffield. Premier League-fans zijn erg onder de indruk en laten dit dan ook blijken op social media. Met Wataru Endo heeft de Premier League nog een  andere ex-JPL-speler om naar uit te kijken. 

Awoniyi Premier League

"Awoniyi kan niet stoppen met scoren!"

"Awoniyi verdient de hype, hij is een echt beest!"

"Awoniyi scoorde 2 keer in 2 matchen, je moet hem zijn credit geven!"

"Hij is een speciale mens!"

Laatste 6 Premier League matchen van Awoniyi

In de laatste zes Premier League wedstrijden scoorde Awoniyi maar liefst acht keer, een puike prestatie van de Nigeriaan!

Taiwo Awoniyi in de Jupiler Pro League

In het seizoen 2017/18 speelde de Nigeriaan voor Moeskroen, zij huurden de aanvaller van Liverpool. Het seizoen erna werd hij opnieuw uitgeleend, dit keer aan KAA Gent. De huurovereenkomst werd na een half seizoen ontbonden, en hij deed het seizoen nog uit bij Moeskroen. Voor Moeskroen scoorde hij 21 keer en gaf hij 10 assists in 47 wedstrijden, voor Gent scoorde hij drie keer in 22 wedstrijden.