Ex-JPL-middenvelder met 143 wedstrijden in de Bundesliga, zit nu zonder club ... amper 29 jaar

De naam Jean-Paul Boëtius moet bij de meeste voetbalkenners toch nog een belletje doen rinkelen. De 29-jarige middenvelder heeft nog een (kort) verleden bij Racing Genk. Het was echter maar een uitleenbeurt van zes maanden, maar het was toen toch een veelbesproken transfer. Nu zit de Nederlander zonder club en dat al op zijn 29ste. Ook ex-Standard-spits Ishak Belfodil zit nog altijd zonder club.

Jean-Paul Boëtius zonder club

De Nederlandse middenvelder zit op zijn 29ste zonder werkgever. Zijn contract liep af bij Hertha BSC en een contractverlenging zat er dus niet in. De Nederlander heeft er een bewogen carrière opzitten, waar hij prijzen pakten in Zwitserland, maar vooral veel wedstrijden speelden in de Bundesliga. Hij begon zijn carrière bij Feyenoord om later de transfer te maken naar Basel. Na twee seizoenen Basel werd hij uitgeleend aan Racing Genk en later verkocht aan ex-club Feyenoord. In 2018 begon zijn carrière in de Bundesliga bij clubs Mainz en Hertha, nu zit hij dus zonder club.

Jean-Paul Boëtius

De Nederlandse middenvelder speelde amper zes maanden bij Racing Genk. In die periode speelde hij 23 wedstrijden voor de Limburgers en wist hij vijf keer te scoren. Hij gaf ook evenveel assists. Het laatste seizoen speelde hij bij Hertha, maar hij kon de degradatie niet voorkomen. Een van de mogelijke redenen dat zijn contract niet werd verlengd. Hij speelde ook maar 21 wedstrijden voor Hertha en kon daarin geen enkele keer scoren. Hij speelde in totaal in de Bundesliga 143 wedstrijden en wist daarin 12 keer te scoren en gaf 22 assists. Geen enorm goede cijfers voor een aanvallende middenvelder.

Bekijk hieronder nog een heerlijk doelpunt van Boëtius bij Jong Oranje: