Wie is Wim Smet, de Belgische scheidsrechter die op 20 februari 2010 zijn debuut maakte?

Wim Smet is een Belgische scheidsrechter die geregeld wedstrijden fluit in de Jupiler Pro League. Zijn naam is misschien minder gekend, maar bij Voetbalflitsen vonden we het tijd om hem wat beter voor te stellen. Want respect hebben voor de scheidsrechters vormt voor velen nog altijd een groot probleem. Een andere Belgische scheidsrechter is Nathan Verboomen.

Wie is Wim Smet?

Wim Smet werd geboren op 18 augustus 1982 en is moment van schrijven 40 jaar oud. De Antwerpenaar is afkomstig uit Deurne en is aangesloten bij Borsbeek Sport. Op zijn zestiende floot hij zijn eerste wedstrijd en in 2003 promoveerde hij naar de nationale reeksen. Hij stond gekend als een rijzende ster in de provincie Antwerpen en op 20 februari 2010, op amper 27-jarige leeftijd, maakte hij zijn debuut in de Jupiler Pro League. De wedstrijd ging tussen KV Kortrijk en Cercle Brugge en de partij eindigde op 3-1.

Gefloten wedstrijden

In totaal floot Wim Smet al meer dan 200 wedstrijden in de Jupiler Pro League, meer dan 50 wedstrijden in de Challenger Pro League en ook tal van wedstrijden in Nederland en de Beker van België. Eén keer floot hij zelfs een wedstrijd in de Luxemburgse eerste klasse en ook Europees floot Smet al enkele kwalificatiewedstrijden. Zo floot hij in 2012 Linfield-Torshavn (0-0), in de eerste voorronde van de Champions League. In 2013 floot hij AIK-Hafnafjördur (tweede voorronde Europa League) en eveneens in 2013 de Youth League-partij tussen Marseille en Arsenal.

Dit seizoen floot Wim Smet vijf wedstrijden:

  • KV Oostende-KV Mechelen 2-1
  • KAA Gent-KVC Westerlo 2-1
  • STVV-KV Mechelen 3-1
  • KVC Westerlo-RSC Anderlecht 2-1
  • KAA Gent-Cercle Brugge 3--4

Hoe schrijf je Tim Matthys nu exact? Even dubbelchecken, dacht Wim Smet:

Deze balcontrole van Wim Smet mag zeker gezien worden :-)

Ook interessant