JPL-spelers die een stap hogerop verdienen... met Denkey en Coucke!

We zijn nog maar in maart en er staan nog play-offs voor de boeg, maar wij bij Voetbalflitsen kijken al even vooruit richting de transferperiode deze zomer. Bij verscheidene JPL-teams, de topploegen maar ook lagere in het klassement, vielen enkele spelers op die eventueel wel een niveautje hoger zouden kunnen spelen volgend seizoen. Wij maakten een team met spelers die volgens ons in de zomer een mooie transfer verdienen. 

Klaar voor stap hoger XI

*Ga niet op zoek naar spelers van Anderlecht, Club Brugge, Genk of Antwerp want deze spelers werden niet opgenomen in deze lijst. We vermelden ook maar één Union-speler omdat je evengoed alle Union-spelers kan oplijsten. We beperkten ons tevens tot maximaal één speler per team in de basiself.

De XI

Doelman:

Coucke keept een erg goed seizoen en staat met tien clean sheets voorlopig gedeeld tweede in die ranking. Hij is een essentieel deel van de goede Mechelse verdediging, vooral na Nieuwjaar.

Defensie:

Met vijf goals is Matisse Samoise één van de meeste scorende (vleugel)verdedigers in de competitie. In een slecht draaiend Gent houdt hij als één van de enigen zijn hoofd boven water. Emin Bayram wordt door Westerlo geleend van Galatasaray en dat zullen ze zonder twijfel graag een permanente transfer willen maken. De Turk scoorde één maal en gaf ook twee assists, maar blinkt vooral defensief uit met bijna 70% gewonnen luchtduels. Er moet natuurlijk een defensieve revelatie uit de jeugd van Sint-Truiden in het team. Wij kozen voor Matte Smets, maar we konden ook voor Rein Van Helden kiezen. Beide maken deel uit van een topverdediging en hebben onder het toeziend oog van Bruno Godeau heel wat progressie gemaakt. Loic Lapoussin heeft al geen introductie meer nodig. De Malagassiër is al vier jaar deel van een fantastisch Union-team en hij lijkt elk jaar beter te worden. Dit seizoen was hij al goed voor vijf goals en vier assists in de JPL.

Middenveld:

Bij Charleroi viel de keuze op Adem Zorgane. De patron van Charleroi speelt ondanks de teamprestaties een goed seizoen met twee goals en vier assists. Vooral op het creatieve vlak blinkt hij uit met 6,75 xA en 50 gecreëerde kansen. Naast hem vinden we Hayao Kawabe van Standard. Ook hij is een lichtpuntje in een zwakke Waalse club dit seizoen. De Japanner liet al zeven goals en vijf assists optekenen, onder andere een heel fraaie winning goal thuis tegen Genk.

Aanval:

Jon Thorsteinsson maakte dit seizoen het mooie weer bij OH Leuven met vier goals en vijf assists. Ook defensief vervult hij zijn taken met 71% gewonnen tackles en 117 gewonnen duels. Op de andere flank vinden we de Algerijnse baltovenaar van KV Kortrijk. Onlangs was hij nog van goud waarde met twee goals en een assist in de 6 punten wedstrijd tegen RWD Molenbeek. Met 75 succesvolle dribbels doet hij beter dan wie dan ook op de JPL-middenvelden. Als RWD Molenbeek zou degraderen, is dat in grote mate te wijten aan de langdurige blessure van hun spits Mickael Biron. Met drie goals in zijn eerste drie duels schoot hij uit de startblokken dit seizoen. Een blessure begin oktober hield hem ruim drie maanden aan de kant. Sinds zijn terugkeer in januari vond hij al vier keer het doel voor RWDM. Dé man van dit elftal is ongetwijfeld Kevin Denkey. De Togolees is de huidige topschutter van de JPL met 22 treffers in 27 wedstrijden voor Cercle Brugge. Vorig seizoen trof hij elf keer raak, maar sinds het vertrek van Ueda naar Feyenoord heeft hij definitief zijn rol als doelpuntenmachine perfect gespeeld. 

Wissels:

Er waren heel wat spelers die ook verdienden in de basiself te staan, maar net buiten de boot vielen. Leysen, Daland, Foulon, Maziz, Madsen, Yow, Delorge, Steuckers en Koita speelden allemaal ook een topseizoen en hebben bewezen dat ze een stapje hogerop kunnen zetten.

Er worden al heel wat topclubs genoemd met interesse in Kevin Denkey:

De Togolees wist echter niet te scoren tegen Charleroi dit weekend en ook Kadri kon zijn club geen punt(en) schenken tegen Antwerp.