Hamburg-fans delen allen dezelfde mening over Van der Brempt na opmerkelijk debuut in 5-3 zege

Ignace Van der Brempt maakte vrijdagavond zijn debuut voor Hamburger SV, de Duitse tweedeklasser die hem voor één seizoen huurt van RB Salzburg. Van der Brempt stond meteen in de basis in de topper tegen Schalke 04 en was goed voor een assist in de 91ste minuut. Toen stond het nog 3-3, maar de thuisploeg won de wedstrijd uiteindelijk met 5-3. De Duitse fans waren meteen zéér enthousiast over onze jonge Belg. Lees even met ons mee:

Ignace Van der Brempt debuut Hamburg

"Ik vond Van der Brempt ook echt geweldig. Een enorme verbetering, zowel aanvallend als verdedigend"

"Wie heeft Van der Brempt gescout?" 

"Op de onbeminde rechtsbackpositie is de kwaliteit eindelijk thuis. Van der Brempt speelde een geweldige wedstrijd, won bijna elk loopduel en werd beloond met een assist" 

"We moeten het hebben over Van der Brempt, wat een goede speler is hij! Als hij zo blijft spelen, zal hij ons veel vreugde bezorgen" 

"Wat voor een geweldige rechtsback is Ignace Van der Brempt? Zelfs als hij maar één jaar blijft, is dat goed" 

"Van der Brempt heeft ook een zieke wedstrijd gespeeld. Zo jammer dat we wellicht geen aankoopoptie hebben" 

"Vooral Van der Brempt vind ik zo goed dit seizoen" 

"Van der Brempt was erg sterk" 

"Ik zal nog verrast worden door de technische capaciteiten van Van der Brempt"

"De nieuwkomers waren overtuigend. Vooral Van der Brempt. Ongelooflijk hoe goed die jongen is. Ik ben klaar voor het seizoen" 

Ignace Van der Brempt vs Georgië EK U21

Op het EK voor beloften speelde Van der Brempt nochtans een zwakke partij tegen Georgië...

Ignace Van der Brempt Club Brugge

Ignace Van der Brempt verliet Club Brugge in de winter van 2022 voor RB Salzburg. De flankverdediger maakte voor vijf miljoen euro de overstap naar de Oostenrijkse topploeg. Best een verrassende transfer, want Van der Brempt zat bij blauw-zwart geregeld op de bank. 

Voor zijn transfer naar RB Salzburg was er heel wat commotie. Van der Brempt zou normaal gezien starten tegen Union, maar weigerde dat. De Club Brugge-supporters waren op Twitter natuurlijk erg kwaad op Van der Brempt. Ze vonden het niet kunnen dat hij weigerde te spelen tegen Union en noemden dit onrespectvol. Van der Brempt was al niet de meest populaire speler van Club Brugge omdat hij zich de maanden vooerdien geregeld op foutjes liet betrappen. De fans leken het dan ook niet zo erg te vinden dat hij vertrok, alleen de manier waarop kon volgens hen niet door de beugel, dat bleek uit onderstaande tweets:

Ignace Van der Brempt Royal Antwerp FC

Opvallend: hoewel Ignace Van der Brempt ex-speler is van Beerschot én Club Brugge, twee aartsrivalen van The Great Old, liet hij in een eerder interview blijken wel sympathie te hebben voor Antwerp. Zijn familie supportert namelijk voor Stamnummer 1 en vroeger woonde hij wel eens matchen bij op de Bosuil. Dat liet hij vorig jaar noteren in een interview.

ignace van der brempt antwerp beerschot

Ook interessant