Exact 9 jaar geleden: Suarez slaat VOLLEDIG door en bijt in schouder Chiellini op WK '14 (VIDEO)

Luis Suárez beet op 24 juni 2014, vandaag precies negen jaar geleden, in de schouder van Giorgio Chiellini. De Uruguayaan deed dat tijdens het WK-duel tussen Uruguay en Italië, in de groepsfase van het toernooi in Brazilië. Suárez ging niet voor de eerste keer in de fout. De aanvaller beet in zijn Ajax-tijd al PSV'er Otman Bakkal en nam in dienst van Liverpool een hapje uit de arm van Branislav Ivanovic. Gelukkig zagen we zoiets later nooit meer terug.

Suarez bijt Chiellini op WK 2014

De beet van Luis Suarez aan Giorgio Chiellini zorgde voor een hele schokgolf in de voetbalwereld, want de Uruguayaan werd er niet eens voor uitgesloten. Uiteraard was dat nog voor het VAR-tijdperk, dus kwam hij er ongestraft mee weg. Einde tornooi voor Italië, want ze verloren die match met 0-1 na een late goal van Godin. Eén ronde later haalde karma Uruguay toch neer: ze werden uitgeschakeld door Colombia na een 2-0 nederlaag.

Luis Suarez schorsing bijtincident

Luis Suarez werd uiteraard stevig gestraft voor zijn bijtincident. De Uruguayaanse aanvaller werd negen officiële interlands geschorst en mocht ook vier maanden lang geen enkele wedstrijd spelen met zijn toenmalige club Liverpool. Zo moest hij onder meer de match tegen Manchester City en Everton missen, en zou hij de eerste drie groepswedstrijden in de Champions League niet meemaken. Suarez transfereerde die zomer naar FC Barcelona en zou later in zijn carrière nog uitkomen voor Atlético Madrid en Nacional. Tegenwoordig komt hij uit voor het Braziliaanse Gremio, al zou hij binnenkort zijn schoenen aan de haak hangen. Bekijk hieronder nog eens het bizarre incident:

Suarez was niet aan zijn proefstuk toe

Suarez bijt Ivanovic:

Suarez bijt Bakkal: