Wie is Brian Soares Duarte, talentvolle host van podcast Koolcast Sport én o.a. ex-Antwerp?

Ze schoten de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond, die podcasts. Zeker in de voetbalwereld kan elke liefhebber zich tegenwoordig verlekkeren aan een overvloed aan content. En of die content aanslaat, hangt uiteraard af van de originaliteit. Dat hebben de mannen van Koolcast Sport goed begrepen, want zij wonnen de laatste maanden enorm aan populariteit. Wie daar ook aan bijdraagt, is host en podcastlid Brian Soares Duarte. Maar wie is hij nu eigenlijk?

Wie is Brian Soares Duarte?

Brian Soares Duarte is een jongeman van 23 jaar, die in zijn nog jonge leven al een reisje rond de wereld maakte in zijn zoektocht naar een professionele voetbalcarrière. Voetballanden als Spanje, Engeland, de Verenigde Staten en China zijn hem onder andere niet vreemd. Zo voetbalde hij in het verleden al voor Capellen, Antwerp, Crystal Palace en Juventud Sexitana. Hij heeft Portugese, Congolese en Kaapverdische roots en woont in België. Een profcarrière lijkt voor hem niet meer in de wieg gelegd, maar een plekje in het Vlaamse medialandschap? Dat zeker wel.

Een voorbeeldje van de kwaliteiten van de voetballer Brian Soares Duarte:

Host van Koolcast Sport

Koolcast Sport is een bijzonder snelgroeiend sportmedium. Een podcast over het o zo mooie voetbalspelletje, die vooral opvalt door hun opvallende invalshoek. Bij Koolcast Sport schoppen ze eigenlijk wat tegen de regels van de podcastkunst, maar dat maakt ze net zo mooi. Het is een kruising tussen een goed voetbalgesprek op café en analyses van voetbalkenners. Bekende voetballers als Jan Vertonghen, Dante Vanzeir en Cyriel Dessers kwamen er al aanschuiven.

Samenwerking met betFIRST

Een van de gangmakers is dus Brian Soares Duarte, die bekend staat om z'n scherpe mening en vaak dienst doet als host van de show. Een van zijn kompanen, Gilles Mbiye-Beya, maakte een tijd geleden z'n eerste optreden in Extra Time. Het ziet er naar uit dat de podcast ook komend voetbalseizoen zal groeien, want in het tussenseizoen waren zij een van de enige podcasts die content bleven creëren. Onlangs gingen ze de samenwerking aan met bookmaker betFIRST, waardoor ze de shows volgend seizoen nog professioneler kunnen aanpakken. Dat belooft!