HISTORISCH!: 4de Provincialer boekt 1ste zege in meer dan een jaar: vorig seizoen alles verloren!

Bij Voetbalflitsen houden wij de lagere regionen van het o zo mooie Belgisch voetbal met argusogen in de gaten. Want dat de voetbalwereld gebouwd is op fans, amateurs en vrijwilligers hoeven we je niet te vertellen. Vandaag nemen we even FC Oxford Hemiksem onder de loep, en dan met name hun reserveploeg. Zij spelen namelijk in Vierde Provinciale A in Antwerpen en boekten afgelopen weekend hun eerste competitiezege in meer dan een jaar. Opmerkelijk!

FC Oxford Hemiksem B

Oxford Hemiksem B beleefde vorig seizoen een horrorjaar. Ze verloren al hun wedstrijden (30x) en konden daarin maar negentien scoren. Met 216 geïncasseerde goals en een doelsaldo van -197 waren ze misschien wel de slechtste ploeg van het land. Maar het kan verkeren: afgelopen weekend wonnen ze met maar liefst 0-7 van Nielse SV B, en zo wonnen ze hun eerste competitiepartij in meer dan een jaar. Eerder pakten ze ook al een punt tegen Tisselt B. Met vier punten uit acht wedstrijden staan ze voorlaatste in hun reeks. Ze scoorden nu al vijftien keer, dat is bijna een evenering van het volledige vorige seizoen. "Niemand onderschat ons nu nog", klonk het in een interview met Het Nieuwsblad. De A-ploeg van Oxford Hemiksem draait trouwens in de middenmoot mee in Derde Provinciale.

FC De Kampioenen

Deze oude Antwerpse club werd opgericht in 1915 en mag dus best trots zijn op haar historie. Aangezien ze pas in 2001 de officiële overstap maakten naar de KBVB, kregen ze stamnummer 9398. Ze groeiden uit van één duiveltjesploeg naar vijftien volwaardige jeugdploegen, een dameselftal én een eerste en tweede elftal in de Antwerpse Provinciale reeksen. Fun fact: op de vorige locatie van Oxford Hemiksem is er twee keer gefilmd. Een keer voor Mega Mindy en een keer voor de film van FC De Kampioenen. 

Radja Nainggolan

Ook Radja Nainggolan steunt de Antwerpse ploeg!