Europese traditieclub heeft na 19 jaar opnieuw eigen stadion ... ingewijd met véél vuur(werk) (VIDEO)

 AEK Athene heeft een nieuw stadion. De Griekse topclub wachtte reeds negentien jaar op een nieuwe arena. In 2003 werd het oude Nikos Goumas-stadion, waar de club al sinds 1930 speelde, gesloopt omdat het te oud en te zwaar beschadigd was. Negentien jaar lang week AEK voor haar thuiswedstrijden uit naar het Olympisch Stadion 'Spiridon Louis' van Athene. Tot nu.

AEK Athene nieuw stadion

Bij de opening van het nieuwe stadion waren er meer dan 30.000 supporters aanwezig, waar een spectaculaire show plaatsvond. Het nieuwe stadion heet de OPAP Arena, of ook wel het Agia Sofia Stadion genoemd. De werken begonnen in 2017, het was dus lang wachten tegen de plannen voor een nieuw stadion concreet waren. Wist jij trouwens dat Dylan Seys ook in Griekenland voetbalt?

Succesvolle Griekse club

AEK Athene is één van de meest succesvolle clubs uit Griekenland. Ze wonnen maar liefst twaalf keer het kampioenschap en vijftien keer de beker. Ook namen ze al meerdere keren deel aan de Champions League. Vorig seizoen eindigde AEK vijfde, dit seizoen staan ze na zeven speeldagen tweede. Met 15 op 21 moeten ze enkel het foutloze Panathinaikos voor zich dulden. De nieuwe arena zal hen ongetwijfeld nog veel punten opleveren. Hieronder zien we enkele sfeerbeelden bij de inwijding van het nieuwe stadion, met uiteraard veel (Bengaals) vuur.

Ook interessant