Kent u hem nog? Geflopte Genk-keeper heeft de minste tegendoelpunten in de Eredivisie

Marco Bizot kent u ongetwijfeld nog wel. De Nederlander kwam in 2014 over naar Limburg van FC Groningen. De doelman speelde in totaal 76 wedstrijden voor KRC Genk en behaalde daarin 25 clean sheets. Bizot komt uit de jeugdopleiding van AFC Ajax maar daar geraakt hij niet verder dan Jong Ajax. Hij werd uitgeleend aan SC Cambuur en toen hij terugkwam van Cambuur, volgde een definitieve overstap naar FC Groningen. Na 2 jaar Groningen sprong hij in het oog van KRC Genk. 

"Ideale keeper voor Genk"

Zijn periode bij KRC Genk verliep niet zoals gepland. “In Kortrijk duwde hij een vallende bal ongelukkig in doel. Dat is blijven hangen en voor het publiek kon hij niets meer goed doen. Hij moest Köteles opvolgen en die was erg populair", vertelt Guy Martens. Volgens Martens was hij nooit gelukkig in Limburg en na 3 jaar maakte hij de overstap terug naar zijn thuisland. Bij AZ Alkmaar is hij uitgegroeid tot een ware sterkhouder en is hij ook een van de redenen van het succes van AZ. Hij kreeg dit seizoen in 41 wedstrijden slechts 27 doelpunten tegen en was ook goed voor 27 clean sheets. In de Eredivisie kreeg hij slechts 11 doelpunten tegen op 24 wedstrijden waarmee hij de beste is in de Eredivisie. 

Foute scouting? 

Volgens toemalig keeperstrainer Guy Martens was er geen sprake van een foute scouting want hij zag wel degelijk de kwaliteiten van Bizot. "Ik ben hem bij Groningen meermaals gaan scouten. Hij was eigenlijk een ideale keeper voor Genk. Proactief, vrij hoog meevoetballend". Volgens Martens zou er wel eens een andere verklaring kunnen zijn: "Nederlanders aarden niet snel in Genk. Kijk maar naar Engelaar en Theo Janssen. Twee klasbakken, maar bij KRC werd het niks.”

Volg ons op Instagram: 

Volg ons op TikTok: 

@voetbalflitsenbe

Hahaha, deze klassieker blijft goed! Je 2de en 4de @ zijn de man met de badmuts 😅 ##fail##funny##beach##football##foryou##foryoupage

♬ Prank master - Tik Tok

!NIEUW! Volg ons nu ook op YouTube: