Geflopte RSC Anderlecht-spits kende een sterk seizoen in Duitsland: 15 doelpunten en 6 assists

Dankzij een sterk seizoen bij Westerlo, wist Silvère Ganvoula een transfer te versieren naar RSC Anderlecht. Daar werd hij eerst nog een half seizoen terug verhuurd aan KVC Westerlo. Verder kwam hij in België ook nog uit voor KV Mechelen (op uitleenbasis). Uiteindelijk speelde hij slechts 16 keer voor RSCA en maakte hij 3 goals. Ondertussen speelt hij bij VfL Bochum in de Duitse 2de klasse waar hij wel kan imponeren. Dit seizoen was hij goed voor 15 doelpunten en 6 assists.

Het begin

Silvère Ganvoula begon zijn loopbaan in zijn thuisland bij Patronage Sainte Anne. Na passages in Marokko (Raja CA Casablanca) en Turkije (Elazigspor) belandde hij in ons land, in de Kempen om precies te zijn. In de zomer van 2016 tekende hij een contract bij KVC Westerlo en een half jaar later werd hij al vastgelegd bij Anderlecht. Alles bij elkaar speelde hij 26 wedstrijden voor Westerlo waarin hij 9 maal scoorde en 2 assists gaf. Bij Anderlecht vlotte het ook nooit wat uitmondde in een huurperiode bij Malinwa. 

Achter de Kazerne

Bij KV Mechelen heeft hij Anderlecht niet hun ongelijk kunnen bewijzen want ook daar wist hij niet te overtuigen. De ondertussen 23-jarige spits kwam slechts 10 keer in actie en kon daar niet het net vinden. In de zomer van 2018 werd hij dan uitgeleend aan het Duitse VfL Bochum. Daar wist hij de technische staf wel te overtuigen van zijn kwaliteiten wat leidde tot een volledige overname afgelopen. Een goede keuze van de Duitsers want de Congolese spits ontplofte en kan mooie statistieken voorleggen. 

De mooie statistieken: 

Volg ons op Instagram: 

Volg ons op TikTok: 

@voetbalflitsenbe

Hahaha, deze klassieker blijft goed! Je 2de en 4de @ zijn de man met de badmuts 😅 ##fail##funny##beach##football##foryou##foryoupage

♬ Prank master - Tik Tok

!NIEUW! Volg ons nu ook op YouTube:

Ook interessant