Kent u hem nog? Ex-Standard-speler vertrok voor veel geld uit Sclessin en speelt nu in 4de klasse

Op jonge leeftijd kwam Zeki Fryers toe op Sclessin. De jonge Brit kwam transfervrij over van het grote Manchester United waar hij bekend stond als een groot talent. Over die overstap werd er achteraf nog gezegd. In de zomer van 2012 trainde hij al mee met Tottenham maar die wou zijn opleidingsvergoeding niet betalen. Daardoor trok Fryers naar Standard, die geen opleidingsvergoeding moest betalen omdat het een buitenlandse ploeg is.

Big deal voor Ferguson

De transfer werd bekritiseerd door de toenmalige Man. United manager Sir Alex Ferguson, die Tottenham beschuldigde van "schaamteloze manipulatie" van de regels. Na een half jaar verkocht Standard Fryers aan Tottenham voor een kleine 4 miljoen. Bij Tottenham werkte het niet volledig en dat leidde anderhalf jaar later tot een overstap naar Crystal Palace. Bij Palace lukte het ook niet voor de linkerflankspeler en hij werd tot 2 maal toe verhuurd aan respectievelijk Rotherham United & Ipswich Town.

Neerwaartse spiraal

In de zomer van 2017 werd Fryers volledig overgenomen door FC Barnsley. In 2 jaar speelde hij 31 wedstrijden en wist hij 2 maal te scoren voor de Barnsley. Afgelopen zomer vertrok hij uit Barnsley en trok hij naar de Engelse vierdeklasser Swindon Town. Bij het stopzetten van de competitie stond Swindon op een 2de plaats wat recht geeft op een promotie. De ondertussen 27-jarige Fryers had een groot aandeel in dat succes want hij stond 25 wedstrijden aan de aftrap. 

Dit had Fryers nog te zeggen over zijn periode bij Standard en Man. Utd.

Volg ons op Instagram: 

Volg ons op TikTok: 

@voetbalflitsenbe

Hahaha, deze klassieker blijft goed! Je 2de en 4de @ zijn de man met de badmuts 😅 ##fail##funny##beach##football##foryou##foryoupage

♬ Prank master - Tik Tok

!NIEUW! Volg ons nu ook op YouTube:

Ook interessant