LOL! Kevin De Bruyne heeft perfecte tweevoetigheid te danken aan ... buurman

Kevin De Bruyne verbaast vriend en vijand met Man City in Engeland. Van nature is De Bruyne rechtsvoetig. Opvallend: hij scoorde alle 3 zijn doelpunten in de Premier League met zijn linkervoet. Zijn geheim? De buurman.

Tegen Courtois, Schmeichel en Cech scoorde de Bruyne adembenemende goals, alle drie met zijn - volgens hem - mindere linker. In zijn biografie Keep It Simple doet hij het verrassende geheim uit de doeken.

In zijn jonge jaren wou De Bruyne zo veel mogelijk tijd doorbrengen met zijn vriendjes - al voetballend weliswaar. De tuin van zijn buren, de familie Marchand genaamd, was de ideale plaats hiervoor. Al was er wel een groot nadeel: hier mochten ze enkel met een plastieken bal spelen om geen schade aan te richten aan bloemen, planten en ruiten. De Bruyne groeide op en wilde met een leren bal spelen. De buurman zag dat Kevin rechtsvoetig was, en liet de leren bal op 1 voorwaarde toe: kleine Kevin mocht enkel met zijn linkervoet schieten. De Bruyne gehoorzaamde. Hier, in de tuin van de familie Marchand, leerde De Bruyne zijn linkervoet te gebruiken, en hoe. 

Bekijk hier nog eens alle drie de doelpunten met zijn linker!