Gent-flop scheert nu hoge toppen in de Bundesliga: goal en assist in felbevochten 3-2 zege!

Ken jij Tim Kleindienst nog? De nu 28-jarige centrumspits trok in juli 2020 voor 3,5 miljoen euro naar KAA Gent. Hij verliet toen Heidenheim, waarmee hij nipt promotie naar de Bundesliga misliep. Zijn transfer werd echter een flop en Kleindienst keerde terug naar huis. Daar doet hij het opnieuw uitstekend met woensdagavond een heldenprestatie tegen Freiburg (3-2 winst) in de Bundesliga.

Tim Kleindienst Heidenheim Freiburg

In de Bundesliga was Kleindienst woensdagavond bijna op zijn ééntje verantwoordelijk voor de 3-2 overwinning tegen Freiburg. De Duitse aanvaller was er namelijk voor een goal en een assist. Dit seizoen zit hij nu al aan acht goals en drie assists in nog geen twintig matchen, terwijl Heidenheim in de middenmoot staat in de Bundesliga. Best knap van de promovendus in haar eerste seizoen ooit op het hoogste niveau. Leuk feitje: de toen 19-jarige Kleindienst tekende acht jaar geleden voor Freiburg. Op dat moment was hij een U20-international van Duitsland. Opvallend: woensdagavond scoorde hij dus één keer en gaf hij ook een assist in de 3-2 zege tegen Freiburg. Zijn ex-club zal het dus geweten hebben...

Kleindienst Gent-flop

Tim Kleindienst kon de verwachtingen van Hein Vanhaezebrouck en de supporters nooit inlossen bij de Buffalo's. Hij zou er amper drie keer scoren in 23 wedstrijden, best weinig als je weet dat hij bij Heidenheim met de ogen dicht scoorde. De boomlange targetspits is duidelijk iemand die zich belangrijk moet voelen in het team en het vertrouwen van de coach moet krijgen. Kleindienst is op dit moment dé man bij Heidenheim en scheert er hoge toppen!

Ook de fans van Heidenheim lieten zich woensdagavond van hun beste kant zien. Ze genieten duidelijk van hun eerste seizoen ooit in de Bundesliga!