Vergeten 26-jarige Belg pakt 10e (!) rode kaart uit carrière, fans woedend: "Koop hersenen!"

Maximiliano Caufriez pakte woensdagavond de tiende (!) rode kaart uit zijn carrière, en dat op amper 26-jarige leeftijd. Voor wie hem al vergeten is: de Belgische verdediger heeft een verleden bij Mons, Anderlecht, Standard, Waasland-Beveren, STVV en Spartak Moskou. Tegenwoordig komt hij uit voor Clermont Foot in de Ligue 1. Bij een 1-0 voorsprong pakte hij woensdag rood tegen Stade Rennais en ging zijn club alsnog de boot in. Een kantelpunt in de match en dus zijn de fans woedend op hem...

Clermont Foot-Stade Rennais

Clermont Foot-Stade Rennais lijkt voor ons misschien oninteressant, maar er zit toch een Belgisch kantje aan: in de verdediging van Clermont Foot speelt namelijk ene Maximiliano Caufriez. De centrale verdediger met een marktwaarde van drie miljoen euro werd opgeleid bij RAEC Mons, Anderlecht en Standard, maar trok in 2015 transfervrij naar Waasland-Beveren. Daar zou Caufriez maar liefst vijf jaar vertoeven en 99 matchen spelen. Hij trok in september 2020 naar STVV en zou daar één jaar spelen. Het was ietwat verrassende Spartak Moskou dat 2,5 miljoen euro op tafel lefde voor de neef van Selim Amallah.

Clermont Foot Maximiliano Caufriez

Door de oorlog in Rusland trok Caufriez vorige seizoen op huurbasis naar Clermont Foot. Zijn eerste seizoen was top, waardoor de Ligue 1-club hem definitief inlijfde. Dit seizoen loopt het echter veel minder, want Clermont Foot staat amper achttiende en is dus de rode lantaarn in de Franse eerste klasse. Woensdagavond leken ze nochtans op weg naar een stunt tegen Stade Rennais nadat Shamar Nicholson na vier minuten al de 1-0 binnentrapte. In de tweede helft gingen de bezoekers er echter nog op en over (1-3), mede door de rode kaart van Caufriez vlak voor rust. In Spanje was het dan weer een andere Belg die in de fout ging.

Maximiliano Caufriez vs Stade Rennais

Het was de ingreep van de VAR die ervoor zorgde dat de 26-jarige Belgische verdediger in de 45+1ste minuut met rood naar de kant moest tegen Stade Rennais. Opvallend: op zijn 26ste pakte Caufriez al tien keer rood; vier keer rechtstreeks en zes keer na dubbel geel. Met amper 188 professionele matchen op de teller, kunnen we concluderen dat hij gemiddeld om de achttien à negentien matchen met rood van het veld wordt gestuurd. De fans van Clermont Foot waren alleszins razend na zijn rode kaart tegen Stade Rennais waarop de match volledig kantelde. Met elf tegen elf had Clermont deze wedstrijd waarschijnlijk gewonnen. Lees even met ons mee:

"Tot nu toe valt geen enkele Clermont-speler iets te verwijten, behalve Caufriez, die met Kerstmis de club mag verlaten. Ciao, artiest!"

"Caufriez bevestigt dat hij de slechtste speler van het seizoen is, hij kan terug naar Rusland" 

"Maximiliano Caufriez, je saboteert de wedstrijd. Ik mag je graag, maar je overtreding was onnodig" 

"Caufriez verpeste alles, net als Ogier tegen Montpellier en Metz, en Diaw en Cham tegen Nantes. Kortom, teveel fouten" 

"Bedankt Caufriez, je hebt je team in de steek gelaten door je als een idioot te laten misleiden tegen Kalimuendo" 

"Caufriez is verantwoordelijk voor deze nederlaag, want met elf tegen elf was het spel redelijk onder controle" 

"Caufriez maakte de wedstrijd voor ons kapot..." 

"Caufriez, ik hoop dat je drie wedstrijden schorsing krijgt, zodat je jezelf hersenen kunt gaan kopen" 

"F*cking hell, we winnen met 1-0, we hebben wedstrijd in handen en Caufriez doet zo iets, en dat verandert alles" 

"Helaas voor mij verpestte Caufriez de wedstrijd" 

"Caufriez, ik heb ernstige nachtmerries" 

"Op een gegeven moment, Caufriez of niet, ondanks zijn goede vorm van vorig seizoen, moet je toegeven dat hij zijn tol eist in een wedstrijd die er goed uitzag" 

Maximiliano Caufriez vorig seizoen

Vorig seizoen speelde Caufriez nochtans top tegen bijvoorbeeld PSG en Stade Reims:

"Bravo, het is fantastisch! We moeten er alles aan doen om Seidu en Caufriez te houden!"

"Arme Ito, onze verdediger Caufriez maakte hem het leven zuur" 

"Caufriez wordt teveel onderschat" 

"Ik hou van Caufriez" 

Ook interessant