Opmerkelijk: dit gebeurt er als het snelste team van FIFA 17 het opneemt tegen het traagste team

Wellicht denkt iedereen gegarandeerd dat een snellere speler meer kans heeft op slagen dan een trage speler, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Youtuber BMOnus zocht het voor ons uit aan de hand van de carrière-modus en richtte 2 teams op: één met de 11 snelste spelers van FIFA 17 en één met de 11 traagste spelers.

Het traagste team (in dit geval willekeurig Manchester United) bestaat onder meer uit Olivier Giroud, Francesco Totti. Toni Kroos, Sergio Busquets en doelmanlegende Gianluigi Buffon. Per Mertesacker kreeg zelf geen plekje in de basiself, want blijkbaar zijn er nog tragere verdedigers dan de Duitser van Arsenal.

Manchester City daarentegen bestond uit de 11 snelste spelers van de game en dat zorgde voor dit geweldig team. We herkennen Cristiano Ronaldo, Aubameyang, Bale, Marco Reus enzovoort. Opvallend is de keeper Belenov die een snelheid heeft van maar liefst 77 (!).

BMOnus simuleerde het seizoen en zocht uit welk team het hoogste eindigde, ongeacht ze de Premier League wonnen of niet. Na 38 wedstrijden bleek er slechts een klein verschil te zijn tussen beide teams, maar het was wel het traagste team (Man Utd) die het haalde van het snelste team (Man City). Wie beweert dat een team met trage spelers alleen maar nadelig kan zijn, heeft het dus mis.

Als we kijken naar het aantal gescoorde doelpunten merken we eveneens dat het traagste team meer mocht vieren dan Manchester City. Onder de topscorers vinden we Olivier Giroud terug met 11 goals en Gareth Bale met 10 goals. Er was uiteindelijk geen houden aan landskampioen Chelsea, die ver boven de nummers 3 en 4 eindigde.