Geen Belg als T3 Rode Duivels, wel deze onbekende Schot zonder enige ervaring

Deze middag werd, naast de selectie, ook Thierry Henry voorgesteld als 'nieuwe' T2 van de Rode Duivels. Ondanks verregaande interesse van enkele clubs blijft Henry de nationale ploeg trouw in afwachting van een mooie club. 

De nieuwe assistent, die de opvolger wordt van Henry als T3, is dan toch geen Belg geworden, maar wel de Schot Shaun Maloney. Maloney is nog maar na vorig seizoen gestopt met voetballen en haalde 41 caps voor de Schotse nationale ploeg. Hij speelde in z'n loopbaan bij Celtic, Aston Villa en Wigan. "Bij die laatste club heb ik nog met hem gewerkt", verklaart Martinez. "Hij heeft veel ervaring en er ligt een mooie trainerscarrière voor hem in het verschiet. Hij kent onze aanpak."

Martinez over het feit dat hij niet voor een Belg koos: "Ik voel dat we een jonge Belgische coach kunnen gebruiken", aldus Martinez. "Er is veel ervaring bij de Belgische ploegen, maar ze hebben allemaal al een rol. Daarom willen we het niet overhaasten. Het nog voor de toekomst, we houden de opties open."