Opnieuw pech: icoon van Club Brugge-damesploeg breekt sleutelbeen jaar na zware knieblessure

Het zit Febe Vanhaecke, sterspeelster van Club YLA, ook niet mee. De Belgische verdedigster van de vrouwenploeg van Club Brugge raakte alweer (zwaar) geblesseerd. In een oefenmatch tegen KSV Bredene (0-11 zege) brak Vanhaecke haar sleutelbeen na een pijnlijke val. Ze werd vorige week geopereerd en ondergaat alweer een (lange) revalidatie...

Febe Vanhaecke sleutelbeenbreuk

Febe Vanhaecke is nog maar een klein jaar hersteld van haar zware knieblessure, of ze kent alweer pech. Onlangs viel ze met een sleutelbeenbreuk uit in de gewonnen oefenmatch tegen KSV Bredene (0-11). Ze werd reeds geopereerd en staat nu voor een revalidatie. Dat Febe Vanhaecke de laatste jaren veel blessureleed en pech kent bij Club YLA, is nog maar een understatement. Hieronder zien we een foto van haar operatie. We wensen de verdedigster een spoedig herstel!

Febe Vanhaecke zware knieblessure

Zoals gezegd is het niet de eerste keer dat Febe Vanhaecke, verdedigster van Club YLA, (zwaar) geblesseerd raakte. In januari 2020 scheurde ze haar voorste kruisband én meniscus van de linkerknie in de bekermatch tegen Anderlecht. Vanhaecke moest met een draagberrie van het veld gedragen worden en stond voor een maandenlange revalidatie. Eind 2022 was Vanhaecke opnieuw speelgerechtigd, maar in juli 2023 brak ze dus haar sleutelbeen na een ongelukkige val. 

Toen het boegbeeld van de Club Brugge-damesploeg in oktober 2022 opnieuw op het trainingsveld stond, bedankte ze iedereen die haar steunde tijdens deze zware periode. "Extreem blij om terug te zijn. 244 dagen en acht maanden (na de operatie) van elke dag hard labeur, veel ups en downs, uitdagingen, tranen, zweet en emoties ... maar ik bleef altijd in beweging. Enorm dankbaar voor de personen rondom mij, vooral Dirk, Dimi en Thomas en iedereen van Club NXT, de staf, mijn familie en vrienden, mijn ploegmaten en supporters om mij energie te geven en mijn hoofdje niet te laten hangen. Nog één maand te gaan voor ik eindelijk weer een wedstrijd kan spelen. Het werk stopt hier niet. Het is enkel het begin. We blijven gaan!"

Hieronder zien we enkele video's van tijdens Febe's revalidatie. Ze had enorm veel doorzettingsvermogen en moed om zich hier doorheen te slaan. Dit keer staat ze voor een andere revalidatie na een sleutelbeenbreuk:

Hannes Delcroix brief Febe Vanhaecke

Anderlecht-verdediger Hannes Delcroix stuurde Febe Vanhaecke destijds zelfs een persoonlijke brief om haar veel beterschap te wensen. Delcroix kende zelf ook veel blessureleed en weet natuurlijk hoe het voelt om lang te revalideren. In naam van zichzelf, maar ook van de voltallige club wenste hij de Club YLA-verdedigster een spoedig herstel. Wat een knap gebaar!

febe vanhaecke hannes delcroix brief

Febe Vanhaecke Instagram

De 28-jarige Febe Vanhaecke is begonnen aan haar dertiende seizoen bij Club Brugge. Ze is een echt icoon aan het worden in het Belgische vrouwenvoetbal en hoopt haar ganse carrière bij blauw-zwart te blijven. Ze trekt niet alleen op, maar ook naast het veld de aandacht. Op Instagram heeft ze meer dan 8.000 volgers en wij bij Voetbalflitsen bundelden enkele knappe foto's.

Een oud interview met Febe Vanhaecke:

Ook interessant