40-jarige verdediger met 150+ JPL-matchen nog steeds wekelijks actief in Eerste Provinciale

Er zijn heel wat voetballers die zoveel van het spelletje houden, dat ze blijven doorvoetballen voorbij hun 40ste. Hierbij denken we al snel aan keepers zoals Gianluigi Buffon of dichter bij huis Danny Verlinden. Een veldspeler daarentegen die tot de gezegende leeftijd van 40 jaar blijft doorvoetballen komt echter minder vaak voor. Kenny Van Hoevelen, voormalig KV Mechelen-verdediger, is daar één van.

Kenny Van Hoevelen

Van Hoevelen maakte zijn debuut in het seizoen 2001/02 met zijn jeugdclub Westerlo. In 2003 maakte hij de overstap naar Patro Maasmechelen en zo kwam hij bij KV Mechelen terecht, waar hij uiteindelijk acht seizoenen zou spelen. In totaal speelde hij 219 wedstrijden voor rood-geel, waarvan het merendeel in de Jupiler Pro League. Na een uitleenbeurt aan het Nederlandse RKC Waalwijk, verliet hij Malinwa definitief voor een nieuw avontuur. Dat vond hij in Leuven bij tweedeklasser OHL. Hij was een belangrijke speler in het promotieseizoen in 2015, maar nam na een seizoen zonder wedstrijden afscheid van de JPL. Na drie seizoenen bij Eendracht Aalst en één bij KSV Temse had hij er nog niet genoeg van en in 2020 sloot hij aan bij het recent gefuseerde FCS Mariekerke-Branst.

FCS Mariekerke-Branst

In 2020 fuseerden FC Mariekerke en KVS Scheldezonen-Branst met FCS Mariekerke-Branst als resultaat. De club promoveerde in 2022 naar Eerste Provinciale Antwerpen. Op dit moment staat de club tiende van de zestien ploegen in hun reeks en lijkt van degradatie geen sprake. Dit komt mede door de 40-jarige Van Hoevelen die nog wekelijks in actie komt. In de spits staat nog een voormalig profvoetballer: Hervé Onana. Hij maakte vooral furore in de Belgische Tweede Klasse met het toenmalige RS Waasland en later met Tubize. In de JPL verzamelde hij maar 35 wedstrijden waarin hij slechts twee keer wist te scoren.

Bekijk hieronder hoe de promotie van FCS Mariekerke-Branst vorig jaar gevierd werd:

Ook interessant