Ken jij hem nog? Vergeten Belgisch supertalent van 22 op weg naar Italiaanse topclub, STRAF!

Ex-Anderlecht-talent Mile Svilar vertrok op 18-jarige leeftijd met slaande deuren naar het Portugese Benfica, omdat hij van mening was dat hij bij Paars-Wit niet snel genoeg zijn kans kreeg. Bij de Portugese topclub krijgt de ondertussen 22-jarige keeper ook amper of geen speelkansen, dus wil hij ook daar vertrekken. Fabrizio Romano, dé referentie als het gaat over voetbaltransfers, laat weten dat Svilar wel eens naar het Italiaanse AS Roma zou kunnen vertrekken. 

Mile Svilar

In vijf seizoenen speelde Svilar amper 23 wedstrijden bij de eerste ploeg van Benfica, en is hij niet eens tweede keeper. Daarom zal hij nu wachten tot zijn contract afloopt in juni om transfervrij te vertrekken. Bij een nieuwe club wil de keeper eindelijk de grote doorbraak forceren, en dat zou wel eens bij AS Roma kunnen zijn.

De zoon van voormalige FC Antwerp-doelman Ratko Svilar speelde vanaf 2014 bij de jeugdploegen van Anderlecht totdat hij in 2016 naar het eerste elftal mocht overgaan. Als derde doelman kreeg hij er echter geen speelminuten. In augustus 2017 besloot hij op 18-jarige leeftijd naar SL Benfica te trekken voor een transfersom van om en bij de twee miljoen euro. Veel geld voor een keeper die uiteindelijk maar 23 keer onder te paal kwam te staan in 5 seizoenen. Ondertussen is de 22-jarige doelman international bij Servië en zou hij bij Roma onder de vleugels komen van José Mourinho, die hem volgens Fabrizio Romano al langer wou. 

Ook interessant