Vincent Kompany ziet 16-jarig Belgisch supertalent wereld veroveren: "Wint ooit nog de Ballon d'Or"

Toen Vincent Kompany de coach was van RSC Anderlecht liet hij vaak erg jonge spelers debuteren en kansen gunnen om zich te laten doorbreken. Eén van die spelers die Kompany ontdekte is Julien Duranville, die nog steeds amper zestien jaar oud is. Volgens Kompany, die het uitstekend doet bij Burnley, ziet de toekomst van Duranville er rooskleurig uit. Sterker nog, hij zou ooit wel eens de Ballon d'Or kunnen winnen volgens hem, al zal er natuurlijk ook zeer veel concurrentie zijn. In de geschiedenis van het voetbal kon er nog nooit een Belg met deze prijs naar huis gaan.

Vincent Kompanny over Julien Duranville

Julien Duranville Rode Duivels

Julien Duranville zat in de grote WK-voorselectie van Roberto Martinez, maar zat (logischerwijs) niet in de definitieve selectie. Daar was het wellicht nog te vroeg voor, maar dat hij ooit bij de Rode Duivels zal komen, lijkt toch een zekerheid. Duranville had ook al een gesprek met de ex-bondscoach.

"Het WK komt er heel snel aan, maar Julien heeft al gesproken met Roberto Martinez. Hij heeft een zeldzaam profiel. Als hij zijn stempel kan drukken bij Anderlecht, waarom hem dan niet opnemen in de lijst van 26 Rode Duivels? Hij wil niet spelen voor Frankrijk of Congo. Zijn doel? Voor het eerst in de geschiedenis van België een WK winnen", aldus Ariane Malongo, de moeder van Julien Duranville.

julien duranville rode duivels

Tegen OH Leuven scoorde Duranville zijn eerste JPL-goal, de fans gingen los:

Marc Degryse over Julien Duranville.

Marc Degryse wist al langer dat Duranville veel talent had. "Hoe Duranville vorig seizoen inviel op Club ... Jongens toch. Zo snel. Dat is een nieuwe Doku. Die wil ik dit seizoen zo snel mogelijk zien doorbreken", aldus Degryse. De ex-Rode Duivel verwijst hierbij naar de Play-Off 1 wedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht in Jan Breydel van vorig seizoen. Degryse lijkt gelijk te gaan krijgen.

julien duranville doku degryse anderlecht

Duranville tegen Club Brugge

Ook de Anderlecht-fans vonden zijn invalbeurt van vorig seizoen tegen Club Brugge veelbelovend. "Toekomstige Rode Duivel", werd er onder andere gezegd.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link